Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μείωση τιμών δεν είναι λύση… λένε οι κατασκευαστές ηλεκτρικών

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μείωση τιμών δεν είναι λύση… λένε οι κατασκευαστές ηλεκτρικών

ΝΕΑ

Η μείωση τιμών δεν είναι λύση… λένε οι κατασκευαστές ηλεκτρικών

ΝΕΑ

Η πρόσφατη απόφαση της Tesla να μειώσει έως και 30% τις τιμές των μοντέλων της, δεν βρίσκει σύμφωνους τους κυριότερους mainstream κατασκευαστές ηλεκτρικών.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη και ίσως η μόνη εταιρεία που «ακολούθησε» το παράδειγμα της Tesla, ήταν η Ford που «κατέβασε» το μέσο όρο της τιμής για τις εκδόσεις της Mach-E κατά 4.500 ευρώ.

Αυτό όμως δε βρίσκει σύμφωνες τις mainstream εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρικά μοντέλα και όπως διευκρινίζουν σε κάθε ευκαιρία, είναι σίγουρες για την τιμολογιακή πολιτική τους. Πρόσφατα η Mary Bara, Διευθύνουσα Σύμβουλος της GM, διευκρίνισε πως «έχοντας εικόνα από τις παραγγελίες και τις παραδόσεις των προϊόντων μας, πιστεύουμε πως είμαστε τιμολογιακά εκεί που πρέπει».

Advertisement
Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η General Motors θα έχει εννέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά μέχρι το τέλος του 2023 και στοχεύει να έχει ολοκληρώσει τις παραδόσεις περισσότερων από 400.000 αυτοκινήτων μέχρι τα μέσα του 2024. Αξίζει να σημειωθεί πως κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες υιοθετούν την ίδια προσέγγιση με την GM.

Πολύ πρόσφατα εκπρόσωποι των BMW, Hyundai, Mercedes-Benz και VW, επιβεβαίωσαν πως δεν σχεδιάζουν τιμολογιακές αλλαγές για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση επί του θέματος του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου VW,Oliver Blume, που είπε πως «έχουμε μια ξεκάθαρη στρατηγική τιμολόγησης και εστιάζουμε στην αξιοπιστία. Εμπιστευόμαστε στη δύναμη των προϊόντων και των εμπορικών σημάτων μας».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα κάνει η Volkswagen με τις τιμές των ηλεκτρικών της;
Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών γίνονται φονικά όπλα (+video)
Πότε πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητο σας αντιολισθητικές αλυσίδες;

Advertisement