Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Michelin πρωτοστατεί στον αγώνα υπέρ της οδικής ασφάλειας

Ελλάδα 10:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Michelin πρωτοστατεί στον αγώνα υπέρ της οδικής ασφάλειας

ΝΕΑ

Η Michelin πρωτοστατεί στον αγώνα υπέρ της οδικής ασφάλειας

ΝΕΑ

Δύο νέα ελαστικά, τα Michelin Pilot Sport 5 και Primacy 4+, εξελίχθηκαν με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση των δύο νέων καλοκαιρινών ελαστικών έρχεται να πλαισιώσει ιδανικά την βασική γραμμή της Michelin που είναι μία: Ασφάλεια.

Η ασφάλεια στο δρόμο είναι ένας παράγοντας που έχει συζητηθεί αρκετά και έχει δοθεί τεράστια σημασία και προσοχή από τις εταιρείες με σκοπό να μη διατρέχει κίνδυνο είτε κάποιος είναι οδηγός, είτε επιβάτης, είτε απλά διερχόμενος. Παρά τη συνεχή εξέλιξη και τις αυστηρές νομοθεσίες, οι αριθμοί δεν είναι πάντα ευχάριστοι, κάτι που φαίνεται με τον πιο εμφανή τρόπο από τη στατιστική υπηρεσία. Τον Ιανουάριο που μας πέρασε (2022) είδαμε αύξηση στα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας κατά 18% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, ενώ ο συνολικός αριθμός νεκρών για το ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατά 45,9%.

Advertisement
Advertisement

Στο όλο αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει να σημειώσουμε το ρόλο και τη σημασία του ελαστικού στην αποφυγή μίας οποιασδήποτε δυσάρεστης κατάστασης. Τα ελαστικά είναι η μοναδική σύνδεση μεταξύ του οχήματος και του δρόμου, πράγμα που από μόνο του αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το ότι είναι το Α και το Ω όσον αφορά τη διαδρομή μας είτε αυτή είναι σύντομη, είτε είναι μεγάλη. Εκεί είναι που πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι όλα τα ελαστικά ίδια. Υπάρχουν οικονομικά ελαστικά, με μοναδικό μέλημα το πορτοφόλι, υπάρχουν ελαστικά με ικανοποιητική συμπεριφορά στο δρόμο αλλά μικρή διάρκεια ζωής, και υπάρχουν και τα Michelin που είναι το απόλυτο εργαλείο επιδόσεων, ασφάλειας και μακροζωίας.

Η Michelin επενδύει κάθε χρόνο 600 εκατομμύρια ευρώ στον τομέα της Έρευνας και της Εξέλιξης, μόνο και μόνο για να κάνει τα ελαστικά της πιο ασφαλή. Όλη αυτή η γνώση, ο αγώνας των ειδικών και η μεγάλη επένδυση είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν στο προσκήνιο τα νέα ελαστικά Pilot Sport 5 και Primacy 4+. Και τα δύο είναι ιδανικά για καλοκαιρινά κλίματα όπως αυτό της χώρας μας, με το πρώτο να προσανατολίζεται στα μοντέλα επιδόσεων και την εκρηκτική οδήγηση και το δεύτερο να αποτελεί ένα ισορροπημένο ελαστικό για κάθε ανάγκη και με βασικό μέλημα τη διάρκεια ζωής. Η εξέλιξη του βραβευμένου Primacy 4 αποτελεί τον κορυφαίο σύμμαχο του αυτοκινήτου σας στα ταξίδια και στο χρόνο, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται ιδανικά σε κάθε συνθήκη (βρείτε το ελαστικό που ταιριάζει στις ανάγκες σας στο https://www.michelin.gr/auto/agora).

Advertisement

Μιλώντας για ασφάλεια παραπάνω, είναι εύκολα αντιληπτό ότι ένα κοινό ελαστικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί το ίδιο τον πρώτο μήνα ζωής του και μετά από δύο έτη ή αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα. Οι προτάσεις της Michelin ωστόσο έδειξαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών ότι ξεπερνούν τον ανταγωνισμό με μεγάλη διαφορά και παραμένουν ασφαλή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Τόσο σε στεγνό ή βρεγμένο δρόμο, σε διαδρομές με στροφές ή σε ευθείες, καινούργιο ή έπειτα από εκτεταμένη χρήση, το Pilot Sport 5 και το Primacy 4+ μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ελαστικό της αγοράς.

Advertisement

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έρθει η στιγμή της αγοράς νέων ελαστικών για το αυτοκίνητο σας, θυμηθείτε πως η ασφάλεια στο δρόμο δεν είναι δεδομένη και πως θα πρέπει να επιλέξετε σωστά. Τα ελαστικά οφείλουν να μεταφέρουν στο δρόμο τις εντολές του οδηγού και την τεχνολογία του αυτοκινήτου χωρίς… εκπτώσεις, κάτι που θα πετύχετε μονάχα στον κοντινότερο dealer της Michelin https://www.michelin.gr/auto/dealer-locator.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεργασία Hyundai και Michelin για την ανάπτυξη νέων ελαστικών
Η Michelin λανσάρει τη νέα γκάμα ελαστικών ποδηλάτων Michelin Power Cup
Νέο ρεκόρ της Michelin στην πίστα του Sachsenring