Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Νέο ρεκόρ της Michelin στην πίστα του Sachsenring

Ελλάδα 0:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ρεκόρ της Michelin στην πίστα του Sachsenring

NEWSMOTO

Νέο ρεκόρ της Michelin στην πίστα του Sachsenring

NEWSMOTO

Ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) κερδίζει το γερμανικό Grand Prix με νέο ρεκόρ ταχύτητας πίστας στα 301.6 χλμ. / ώρα.

Advertisement
Advertisement

Ο Marc Marquez πίεσε τα ελαστικά MICHELIN Power Slick στο όριό τους και κατάφερε να κερδίσει τον όγδοο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ™ στο Grand Prix Deutschland του Liqui Moly Motorrad. Η νίκη συνοδεύτηκε από πολλά ρεκόρ, με το Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο αγώνα και να τερματίζει στη δεύτερη θέση, ενώ ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) πέρασε τρίτος τη γραμμή τερματισμού, για περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα πίσω από το Miguel Oliveira.

 

Advertisement
Advertisement

 

Μετά τις ελεύθερες δοκιμές και το Warm Up την Κυριακή, οι περισσότεροι αναβάτες επέλεξαν το σκληρό μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick για τον μπροστινό τροχό και το μεσαίο μείγμα γόμας για τον πίσω, με εξαίρεση τους Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) Maverick Viñales (Monster Energy MotoGP) και Jorge Martin (Pramac Racing) που αποφάσισαν να αγωνιστούν με τo μεσαίο μείγμα γόμας για τον μπροστινό τροχό και τον Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) που επέλεξε το μεσαίο μείγμα γόμας για εμπρός και το μαλακό για πίσω.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες πίστας που έφτασαν έως και 52 ° Κελσίου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή των ελαστικών.

Advertisement

 

Advertisement

 

Όλες οι επιλογές της γκάμας ελαστικών MICHELIN δοκιμάστηκαν, με το Marquez να πετυχαίνει από νωρίς, στο FP1, νέο ρεκόρ δοκιμών  με χρόνο 1’21.660, εκμεταλλευόμενος το μεσαίο μείγμα γόμας και των δύο τροχών. Την ίδια πορεία ακολουθήσε και ο Oliveira στο FP2, που σημείωσε χρόνο 1’20.690 με την KTM RC16 του, ακολουθούμενος από τον Quartararo που σημείωσε χρόνο 1’20.348 στο FP3. Και οι δύο αναβάτες χρησιμοποιήσαν έναν συνδυασμό ελαστικών με σκληρό μείγμα γόμας για εμπρός και μαλακό για πίσω.

Ο χρόνος του Quartararo δεν βελτιώθηκε μέχρι το Q2, όταν ο Johann Zarco (Pramac Racing) έκανε  τον ταχύτερο γύρο αυτού του Σαββατοκύριακου, χρησιμοποιώντας ξανά το εμπρός σκληρό μείγμα γόμας και πίσω μαλακό των ελαστικών MICHELIN Power Slick, με εντυπωσιακό χρόνο 1’20.236 – μόλις 0,041 δευτερόλεπτα μακριά από το προηγούμενο ρεκόρ  – και κέρδισε την pole position.

Advertisement

 

 

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι Jorge Martin (Pramac Racing), Jack Miller (Ducati Lenovo Team) και Johann Zarco με ταχύτητα 301.6 χλμ. /ώρα, κατέρριψαν το προηγούμενο  ρεκόρ υψηλότερης τελικής ταχύτητας του αγώνα με ταχύτητα  298.2χλμ. / ώρα, το οποίο σημειώθηκε το 2015 από τον  Andrea Dovizioso.

 

 

Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Piero Taramasso, Michelin Motorsport Two-Wheel Manager, δήλωσε :« Είμαι πολύ χαρούμενος με την επίδοση των ελαστικών μας αυτό το Σαββατοκύριακο. Η ασυνήθιστη αριστερόστροφη φορά της πίστας Sachsenring, εδώ στη Σαξονία, με τις δέκα αριστερές γωνίες του και μόνο τρεις δεξιά σημαίνει ότι η συγκεκριμένη γκάμα ελαστικών μας, επιλέχθηκε για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας. Η σταθερότητα και η ευελιξία που δείχνουν τα ελαστικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου – λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο χώρισαν τους πρώτους 18 αναβάτες στο FP2 και τους κορυφαίους 19 αναβάτες στο FP3 – και οι σταθεροί  χρόνοι αγώνα ήταν μια σαφής ένδειξη ότι τα ελαστικά μας λειτούργησαν ακριβώς όπως περιμέναμε , παρά την απαιτητική διάταξη της πίστας και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Και για άλλη μια φορά, είδαμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στο βάθρο, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά εξαιρετικές επιδόσεις των ελαστικών MICHELIN Power Slicks για όλες τις ομάδες. Ανυπομονούμε τώρα για τον αγώνα στο Assen πριν  το καλοκαιρινό μας  διάλειμμα».