Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η MG τα αλλάζει όλα στην Ελλάδα!

Ελλάδα 21:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η MG τα αλλάζει όλα στην Ελλάδα!

ΝΕΑ

Η MG τα αλλάζει όλα στην Ελλάδα!

ΝΕΑ

Η θρυλική MG επιστρέφει στην Ελλάδα, με μία διαφορετική πνοή και με μία πληθωρική γκάμα μοντέλων ικανά να αλλάξουν μια για πάντα το τοπίο της εγχώριας αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Σε καιρούς μεγάλων αλλαγών όπως αυτοί που ζούμε σήμερα στην αυτοκίνηση, εκείνοι που κάνουν την διαφορά είναι όσοι οραματιστές μπορούν να δουν πριν από τους υπόλοιπους τις μεγάλες ευκαιρίες και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται. Και για την χώρα μας, ο Όμιλος Συγγελίδη έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι φτιαγμένος από το υλικό εκείνων που μπορούν να οραματίζονται και να δημιουργούν το μέλλον.

Κάτι που αποδεικνύει για μία ακόμα φορά με την επιλογή να συστήσει και πάλι στην χώρα μας την MG. Μία ιστορική βρετανική μάρκα που κλείνει σχεδόν έναν αιώνα παρουσίας στην πορεία της αυτοκίνησης, η οποία στις μέρες μας έχει ανοίξει ένα εντελώς νέο και καινοτόμο κεφάλαιο στην πορεία της.

Ανήκοντας πλέον στον τεράστιο όμιλο SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation), ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο, η MG γυρίζει σελίδα και μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή της σύγχρονης κινητικότητας. Εκεί όπου η ηλεκτροκίνηση και τα εξελιγμένα ψηφιακά μέσα δίνουν τον τόνο της επόμενης ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Η SAIC είναι ένας γίγαντας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η 6η μεγαλύτερη εταιρία σε όλο τον κόσμο, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια ετησίως και με τεράστιες επενδύσεις σε νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες που την φέρνουν στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Η MG είναι η πιο ευρωπαϊκή της μάρκα, αυτή που ταυτίζεται περισσότερο με τις ανάγκες και την οδηγική αντίληψη του Ευρωπαίου καταναλωτή. Κάτι που έγινε άμεσα αποδεκτό σε μεγάλες και δύσκολες ευρωπαϊκές αγορές, όχι μόνο με τις πωλήσεις της εταιρίας να εκτινάσσονται στα ύψη (πάνω από 118.000 μονάδες για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς) αλλά και με τα διθυραμβικά σχόλια που έχουν αποσπάσει τα αυτοκίνητά της τόσο από το κοινό όσο και από τους ειδικούς.

Advertisement

H νέα εποχή της MG είναι γεμάτη προκλήσεις. Γι’ αυτό και η εταιρία κάνει τα πάντα για να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Φροντίζει ώστε η εικόνα των μοντέλων της να είναι μοντέρνα και άκρως ελκυστική. Επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες και συνεργάζεται με τους κορυφαίους προμηθευτές σε όλο τον κόσμο, με τους οποίους ανταλλάσσει και τεχνογνωσία.

Οι εγκαταστάσεις της είναι ασύλληπτες σε μέγεθος και στα σχέδιά της είναι η δημιουργία ενός τεράστιου κέντρου ανταλλακτικών και στην Ευρώπη. Και έχει πολύ μεγάλους στόχους: να ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο πωλήσεις εκτός Κίνας το 2025, να κατασκευάζει το 32% των ηλεκτρικών παγκοσμίως και να μπει μέσα στην πεντάδα των κυρίαρχων εταιριών του κόσμου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Advertisement

Το υπόβαθρο λοιπόν υπήρχε. Και έμενε το όραμα του Ομίλου Συγγελίδη ώστε και το ελληνικό κοινό να αποκτήσει πρόσβαση στα αυτοκίνητα της μάρκας που αυτή την στιγμή αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς ευρωπαίους καταναλωτές. Η MG λοιπόν βρίσκεται στην Ελλάδα! Και μάλιστα με τους καλύτερους οιωνούς και τις πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις.

Για την έναρξη των δραστηριοτήτων της νέας εποχής της MG στην χώρα μας, ο Όμιλος Συγγελίδη επέλεξε να φέρει μία ιδιαίτερα πλούσια γκάμα αυτοκινήτων, με συνολικά επτά μοντέλα, με πολλά και διαφορετικά συστήματα κίνησης και πληθώρα εξοπλιστικών εκδόσεων. Μία πλήρη προϊοντική παρουσία η οποία ως πρωταρχικό στόχο έχει να αναδείξει το το κορυφαίο value for money της MG, που έχουν κάνει τα αυτοκίνητα της εταιρίας τόσο δημοφιλή στις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement

Στη βάση των μοντέλων που ξεκινούν να πωλούνται στην χώρα μας είναι το πολύ ξεχωριστό ZS, ένα μοντέλο που πραγματικά δεν έχει αντίπαλο στην εγχώρια αγορά σε ότι αφορά την σχέση τιμής προς την συνολική αξία του αυτοκινήτου.

Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι οι γενναιόδωροι χώροι για επιβάτες και αποσκευές (με το κορυφαίο πορτ-μπαγκάζ των 448 λίτρων) αλλά και το πλούσιο πακέτο εξοπλισμού ακόμα και από την βασική έκδοση. Μία έκδοση που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στα οικογενειακά SUV καθώς η τιμή εκκίνησης βρίσκεται στην εξαιρετική τιμή των 18.950 ευρώ, πολλές χιλιάδες ευρώ πιο κάτω από αντίστοιχου μεγέθους και βεληνεκούς οχήματα της κατηγορίας του.

Στην χώρα μας προσφέρεται με δύο επιλογές κινητήρων βενζίνης, έναν ατμοσφαιρικό με 106 ίππους και έναν τούρμπο 1.000 κ.εκ. με 111 ίππους και αυτόματο εξατάχυτο κιβώτιο.

Παράλληλα υπάρχουν και δύο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, με πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και άκρως ανταγωνιστικές τιμές, κάτι που αναμένεται να φέρει το συγκεκριμένο μοντέλο ψηλά στους πίνακες των πωλήσεων στην χώρα μας, συνεχίζοντας την αντίστοιχη ευρωπαϊκή του πορεία.

Η αιχμή του δόρατος για την ελληνική αγορά, και με δεδομένη την στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, είναι το εξαιρετικό MG4, ένα αυτοκίνητο που έχει κερδίσει διακρίσεις και την αναγνώριση ακόμα και στις πιο απαιτητικές αγορές της Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, με δύο εκδόσεις μπαταρίας και ισχύος, με εξαιρετικούς χώρους και κορυφαία αυτονομία ώστε να απαλλάξει τον ιδιοκτήτη του από το άγχος της φόρτισης.

Πέρα από την εξαιρετική ποιότητα και την εντυπωσιακή μοντέρνα σχεδίαση, το MG4 έχει καταφέρει να πάρει την ανώτερη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, με 5 αστέρια και εξαιρετικές επιδόσεις στις επιμέρους κατηγορίες.

Μαζί με το MG4 υπάρχει διαθέσιμο και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις MG5, με το ίδιο τεχνολογικό υπόβαθρο, αλλά μεγαλύτερους χώρους και ακόμα περισσότερη τεχνολογία, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα V2L για φόρτιση εξωτερικών συσκευών από το αυτοκίνητο.

Πιο πάνω στην γκάμα βρίσκεται το MG eHS, ένα μεγάλο και πολυτελές οικογενειακό SUV με χώρους και ανέσεις για πέντε επιβάτες. Το εντυπωσιακό σε σχεδίαση σαλόνι διαθέτει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε συστήματα διασύνδεσης και ψηφιακών υπηρεσιών, κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το πλήρες πακέτο τεχνολογικών για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών.

Προσφέρεται σε δύο επιλογές, μία με κινητήρα βενζίνης turbo 1,5 λίτρων με απόδοση 162 ίππους. Ή σε έκδοση plug-in hybrid με 258 ίππους και αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 52 χιλιόμετρα. Μία ιδιαίτερα ελκυστική λύση για την ελληνική οικογένεια, η οποία προσφέρεται και αυτή σε άκρως ελκυστική τιμή, για το μέγεθος αλλά και τις πλούσιες παροχές που προσφέρει στον σύγχρονο καταναλωτή.


Οι προτάσεις της MG δεν σταματούν εδώ, και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθουν και στην χώρα μας και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της εταιρίας με μοντέλα-έκπληξη. Μεταξύ αυτών και το απίστευτο σπορ μοντέλο Cyberster, ένα διθέσιο roadster που έχει ξεσηκώσει θύελλα εγκωμιαστικών σχολίων τόσο για την σχεδίασή του όσο και για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το οποίο αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στα ηλεκτρικά σπορ μοντέλα όχι μόνο με τις επιδόσεις του όσο και με το πολύ προσιτό του κόστος.

Όλα τα μοντέλα της ελληνικής αγοράς προσφέρονται σε πολλές εκδόσεις εξοπλισμού, έτσι ώστε ο κάθε πελάτης να μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα και είναι και πιο κοντά στις οικονομικές του δυνατότητες.

Μία ακόμα σημαντική παράμετρος είναι η παροχή από τον Όμιλο Συγγγελίδη της κορυφαίας εργοστασιακής εγγύησης των 7 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων, στοιχείο που προσθέτει έξτρα υπεραξία σε κάθε μοντέλο της MG και δείχνει και την εμπιστοσύνη της εταιρίας στην κορυφαία τεχνολογία και την δοκιμασμένη αξιοπιστία των αυτοκινήτων της.

Το γεγονός επίσης ότι ο Όμιλος Συγγελίδη έχει εξασφαλίσει πολλά αυτοκίνητα ετοιμοπαράδοτα, προσθέτει ακόμα περισσότερους πόντους σε μία αγορά που ταλανίζεται από την έλλειψη διαθεσιμότητας οχημάτων και την αδυναμία προγραμματισμού.

Η άφιξη της MG στην Ελλάδα θα συνδυαστεί και με ένα εντελώς σύγχρονο μοντέλο εξυπηρέτησης των πελατών της εταιρίας. Για παράδειγμα θα υπάρχουν διαθέσιμα για test drive όλα τα μοντέλα στις κατά τόπους εκθέσεις του δικτύου διανομέων, οι οποίες καλύπτουν ήδη όλη την ελληνική επικράτεια.

Σε κάθε σημείο πώλησης, τα οποία θα είναι καινοτόμα σε εγκαταστάσεις και παροχές, θα υπάρχουν εξειδικευμένα και άριστα εκπαιδευμένα στελέχη, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε απαίτηση του υποψήφιο αγοραστή. Στόχος όλων αυτών είναι η αγορά ενός MG να γίνει μία απολαυστική εμπειρία και όχι μία απλή διαδικασία πώλησης ενός οχήματος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Όμιλος Συγγελίδη, δίνει με την MG μία νέα πνοή στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, λανσάροντας μία μάρκα και μία σειρά μοντέλων που συνδυάζουν ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά οδήγησης, τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες, υψηλά στάνταρ ποιότητας και ασφάλειας, και όλα αυτά σε άκρως ελκυστικές τιμές που φέρνουν τον ανταγωνισμό σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Η MG επέστρεψε με τους καλύτερους οιωνούς στην Ελλάδα και μαζί με την υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας, δείχνει έτοιμη να κάνει πράξη το όραμα για μία σύγχρονη, βιώσιμη και προσιτή κινητικότητα και για την χώρα μας.

Το μέλλον δεν είναι κάτι μακρινό και άγνωστο, αλλά κάτι που το φτιάχνουν όσοι μπορούν να το οραματιστούν. Και ο Όμιλος Συγγελίδη μαζί με την MG είναι αυτός ακριβώς ο συνδυασμός που φέρνει το μέλλον και μία καλύτερη και πιο έξυπνη αυτοκινητική πραγματικότητα στην χώρα μας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πανίσχυρο θα είναι το MG Cyberster
Επίδειξη δύναμης από την MG
Δοκιμή: MG ZS 1.5 VT-i (+video)