Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει αντίπαλο για το VW ID. 3;

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει αντίπαλο για το VW ID. 3;

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει αντίπαλο για το VW ID. 3;

ΝΕΑ

Αν και η Mercedes μάλλον θα αποχωρήσει από τις μικρές κατηγορίες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει το ίδιο και με τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες για τα σχέδια της Mercedes για τα επόμενα χρόνια θέλουν την γερμανική εταιρία να καταργεί τα μικρά της μοντέλα και την γκάμα της να ξεκινά από την C-Class και πάνω.

Όμως υπάρχει στα σκαριά και μία νέα πλατφόρμα με την ονομασία MMA η οποία θα είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και δη μικρά σε διαστάσεις. Αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι η Mercedes ετοιμάζει μία ηλεκτρική διάδοχο της A-Class έτσι ώστε να έρθει ακριβώς απέναντι από το VW ID. 3.

To πλάνο της Mercedes είναι να έχει παρουσία σε κάθε κατηγορία ηλεκτρικών μοντέλων. Προς το παρόν το μικρότερο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο είναι η EQA, μία εκδοχή της GLA με ηλεκτροκινητήρα. Και η γκάμα της προς το παρόν ολοκληρώνεται με μεγάλα μοντέλα, όπως η EQC, EQB και EQV.

Advertisement
Advertisement

Με τη νέα πλατφόρμα ΜΜΑ η Mercedes σκοπεύει να σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το VW ID.3, κάτι δηλαδή που θα αντιπροσωπεύει περίπου το μέγεθος της σημερινής A-Class.

Oι μικρότερες διαστάσεις της αφήνουν να εννοηθεί ότι θα έχει και μικρότερη μπαταρία, αν και με τις εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών και την αύξηση της ενεργειακής τους πυκνότητας τα επόμενα χρόνια, η αυτονομία μίας “ηλεκτρικής A-Class” θα είναι αντίστοιχη ή και μεγαλύτερη από την ΕQA.

Advertisement

To νέο αυτό μοντέλο θα έχει προφανώς μεγαλύτερους χώρους από την A-Class με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, και θα μπορεί να είναι πιο χαμηλή με πιο σπορ χαρακτηριστικά και λιγότερο crossover στοιχεία.

Μία ακόμα βασική παράμετρος είναι ότι θα αποτελεί πρότυπο ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας για την κατηγορία, καθώς η Mercedes αλλάζει την γενική παρουσία της, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στα μεγάλα μοντέλα και θέλοντας να ενισχύσει την θέση της ως κατασκευαστή κύρους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes-Benz C 300 e
Η Mercedes αλλάζει (και) τη λογική των πωλήσεων της
Mercedes: Ντεμπούτο το 2024 για την ηλεκτρική C-Class