Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG GT 43 Coupe με τετρακύλινδρο!

Ελλάδα 10:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-AMG GT 43 Coupe με τετρακύλινδρο!

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG GT 43 Coupe με τετρακύλινδρο!

ΝΕΑ

Από πέρυσι τον Αύγουστο η Mercedes-AMG έχει στην γκάμα της τη δεύτερη γενιά της GT Coupe, του supercar της. Όμως, αυτή δεν είναι πλέον η είδηση.

Advertisement
Advertisement

Το καινούργιο στοιχείο για τη Mercedes-AMG GT Coupe δεν αφορά σε μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση του μοντέλου ή στην ακόμα μεγαλύτερη ισχύ του V8 κινητήρα της.

Tου V8 κινητήρα της; Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Όχι επειδή αυτός δεν τοποθετείται στο supercar μοντέλο της αλλά επειδή αυτό θα είναι διαθέσιμο πλέον και σε μια… βασική εκδοχή του.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η MercedesAMG, η GT Coupe θα διατίθεται και με τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της A45. Η Mercedes-AMG GT 43 Coupe, όπως ονομάζεται η καινούργια έκδοση, θα αποδίδει 421 ίππους/6.750 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 500 Nm/3.250-5.000 σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι αυτός διαθέτει και σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt το οποίο περιλαμβάνει και ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 14 ίππους. Ωστόσο, μια τεχνολογική εξέλιξη σε αυτόν είναι το γεγονός ότι διαθέτει ηλεκτρικά περιστρεφόμενο turbo καυσαερίων, μια λύση που προέρχεται από το μονοθέσιο με το οποίο η γερμανική εταιρεία μετέχει στη Formula 1 .

Χάρη σε αυτό, η απόδοση της ροπής στους πίσω τροχούς είναι αμεσότερη και πιο γραμμική ακόμα και από τις χαμηλές σ.α.λ. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Mercedes-AMG, η GT 43 Coupe επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 280 χλμ./ώρα.

Η ροπή μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων AMG Speedshift MCT 9G το οποίο είναι πολύδισκο και έχει σχετικά μικρές διαστάσεις και βάρος.

Advertisement

Η βασική εξοπλιστική έκδοση της Mercedes-AMG GT 43 Coupe θα διατίθεται μόνο με μοχλική ανάρτηση. Εμπρός υπάρχουν πολλαπλοί (πέντε) σύνδεσμοι και πίσω επίσης διάταξη πολλαπλών συνδέσμων. Προαιρετικά, θα είναι διαθέσιμη και με την ανάρτηση AMG Ride Control η οποία περιλαμβάνει ενεργά αμορτισέρ.

Τέλος, στον προαιρετικό εξοπλισμό της καινούργιας έκδοσης του μοντέλου θα περιλαμβάνονται τόσο τοι σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης όσο και το AMG Dynamic Select μέσω του οποίου ο οδηγός δύναται να παραμετροποιεί τον τρόπο απόδοσης της ροπής του κινητήρα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του supercar.

Advertisement