Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-AMG ετοιμάζει την απάντηση στην Porsche Taycan

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-AMG ετοιμάζει την απάντηση στην Porsche Taycan

ΝΕΑ

H Mercedes-AMG ετοιμάζει την απάντηση στην Porsche Taycan

ΝΕΑ

Με στόχο τους 1.000 και πλέον ίππους, το μοντέλο βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης, για να λανσαριστεί το 2026.

Advertisement
Advertisement

Στην εταιρική γλώσσα της Mercedes-Benz, ως C295, αλλά ουσιαστικά θα είναι η διάδοχος της τρέχουσας AMG GT 4-Door Coupe και στην κορυφαία έκδοση, ένας ικανός ανταγωνιστής της Porsche Taycan.

Σε αντίθεση με την GT 4-Door Coupe, η διάδοχός της θα «πατήσει» σε μια νέα πλατφόρμα. Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Στουτγάρδη την ονομάζει AMG.EA, με την εν λόγω πλατφόρμα να βρίσκεται πάνω από την αντίστοιχη MB.EA, ποπυ προορίζεται για την ανάπτυξη μεσαίων και μεγάλου μεγέθους σεντάν.

H C295 θα υιοθετήσει αρκετά χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο Vision AMG, που παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2022 και από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχει συλλέξει η… κατασκοπεία, ουσιαστικός στόχος της Mercedes-Benz είναι το λανσάρισμα έως το 2026, ενός σεντάν 4+1 θέσεων, επιφορτισμένο με ειδική αποστολή…

Advertisement
Advertisement

Τον ανταγωνισμό της νέας Porsche Taycan, γι’ αυτό και η κορυφαία έκδοση της AMG GT 4-Door Coupe, αναμένεται να φτάνει ή και να ξεπερνά το φράγμα των 1.000 ίππων. Με την τρέχουσα GT 63 SE Performance, με ισχύ 831 ίππων και 1.467 Nm από το twin-turbo V8 και τον ηλεκτροκινητήρα που τοποθετείται στο πίσω μέρος, το τμήμα επιδόσεων που βασίζεται στο Affalterbach απαιτείται -τουλάχιστον- να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.