Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μεγάλη κόντρα της… Άγριας Δύσης (+video)

Ελλάδα 15:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μεγάλη κόντρα της… Άγριας Δύσης (+video)

ΝΕΑ

Η μεγάλη κόντρα της… Άγριας Δύσης (+video)

ΝΕΑ

Πρίζες και μπαταρίες εναντίον του κλασικού V8, φέρνει το αμερικάνικο όνειρο στα όρια μιας κατά μέτωπο σύγκρουσης.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο εγχείρημα της Hennessey, η υπερτροφοδοτούμενη C8 Corvette Cabrio H700, βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο ενός συναρπαστικού αγώνα dragster ενάντια στο Tesla Cybertruck.

Με το πακέτο H700 να διαθέτει ισχύ 718 ίππων, η τροποποιημένη Corvette ξεπέρασε εύκολα τον ηλεκτρικό της αντίπαλο, επωφελούμενη σημαντικά από το ελαφρύτερο βάρος και το πιο αεροδυναμικό προφίλ της.

Πριν από δεκαετίες, η ιδέα να αντιμετωπίσει μια Corvette ένα μεγάλο pick-up θα φαινόταν γελοία.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η άνοδος των ηλεκτρικών οχημάτων έχει φέρει επανάσταση στις επιδόσεις στην ευθεία γραμμή, καθιστώντας τέτοιες αναμετρήσεις όχι μόνο εφικτές αλλά και συναρπαστικές.

Παρά την ισχυρή διαμόρφωση του Cybertruck με δύο κινητήρες AWD, που αποδίδει 608 ίππους, το σημαντικό βάρος του, 2.995 κιλά, ξεπερνάει κατά πολύ τα 1.657 κιλά της C8 Corvette Cabrio.

Η αναβάθμιση Hennessey H700, η οποία ήταν προηγουμένως διαθέσιμη για τη στάνταρ C8 Corvette Stingray, επεκτείνει τώρα τις ικανότητές της σε όλα τα μοντέλα με σκληρή οροφή κάμπριο.

Advertisement

Αυτό το ολοκληρωμένο πακέτο περιλαμβάνει έναν υπερσυμπιεστή υψηλής απόδοσης με intercooler αέρα-νερού, ένα σύστημα εισαγωγής αέρα υψηλής ροής, ένα αναβαθμισμένο σύστημα καυσίμου και ένα νέο πιο «κλειστό» κιβώτιο ταχυτήτων.

Προαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως η εξάτμιση με ενεργές βαλβίδες και οι ειδικές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, αναβαθμίζουν περαιτέρω τις επιδόσεις και την αισθητική του H700.

Advertisement

Ενώ η Hennessey δεν έχει αποκαλύψει ακόμη την τιμή για την αναβάθμιση H700 ειδικά για την cabrio έκδοση, το πακέτο για την κανονική C8 Corvette Stingray κυμαίνεται μεταξύ 34.950 και 49.950 δολαρίων, τιμές που πραγματικά δεν μπορούν να διανοηθούν οι Ευρωπαίοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αν είναι δυνατόν! Τα Tesla Cybertruck σκουριάζουν!
Το Cybertruck προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στο Μασκ!
Τι γίνεται όταν το Cybertruck αντιμετωπίζει μία 911 turbo; (+video)