Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι γίνεται όταν το Cybertruck αντιμετωπίζει μία 911 turbo; (+video)

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι γίνεται όταν το Cybertruck αντιμετωπίζει μία 911 turbo; (+video)

ΝΕΑ

Τι γίνεται όταν το Cybertruck αντιμετωπίζει μία 911 turbo; (+video)

ΝΕΑ

Όταν η Tesla έδειξε το pickup της να κερδίζει μία 911 σε ένα dragstrip πέρυσι, πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται τι γίνεται. Ας δούμε όμως την πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, η Tesla ήταν και εριστική, διότι το Cybertruck ρυμουλκούσε μία άλλη 911 ενώ κέρδιζε την όμοιά της. Το θέμα είναι, πως δεν γνωρίζουμε ποια 911 ήταν εκείνη και αν το θέαμα δημιουργήθηκε για λόγους διασημότητας.

Το σίγουρο είναι πως με την Porsche 911 Turbo S, είναι δύσκολο να κάνεις τα ίδια… παιχνίδια. Το διάσημο κανάλι αυτοκινήτου του YouTube, «Throttle House» προχώρησε σε αυτή τη δοκιμή απαντώντας σε όσους μπορεί να «ψάρωσαν» από τα κόλπα της Tesla τον Νοέμβριο.

Η 911 Turbo S είναι η ισχυρότερη έκδοση της οικογένειας. Μπορεί το Cybertruck να αποδίδει 845 ίππους και 1.400 Nm ροπής χάρη στους τρεις ηλεκτροκινητήρες του, αλλά έχει και να… σηκώσει 3,1 τόνους βάρος.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, η ισχυρότερη Porsche 911 έχει απόδοση 650 ίππους και 800 Nm ροπής, αλλά ζυγίζει σχεδόν τα μισά κιλά! Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς χάρη σε ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PDK, μέσω του twin-turbo εξακύλινδρου boxer των 3,7 λίτρων.

Το Launch Control, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος και το αεροδυναμικό της σύνολο, βοηθά την Turbo S να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, ενώ η αντίστοιχη επίδοση του Cybertruck μετράται στα 2,6.

Advertisement

Ωραία τα νούμερα, αλλά στην άσφαλτο κρίνουμε τις επιδόσεις! Εκεί, η Porsche 911 Turbo S «έσβησε» το φουτουριστικό pickup της Tesla τόσο σε αγώνα από στάση, όσο και εν κινήσει. Και τις δύο φορές, τα αυτοκίνητα ολοκλήρωσαν το 1/4 του μιλίου.

Θα παρατηρήσετε ότι σε κάθε προσπάθεια, το Cybertruck εκκινεί καλύτερα λόγω της άμεσης ροπής των ηλεκτροκινητήρων του. Σύντομα όμως, αντιμετωπίζει πρόβλημα αεροδυναμικά, τομέας στον οποίο εξέχει η Porsche. Επομένως, η 911 Turbo S δεν αργεί -όχι απλά να το προφτάσει- αλλά να το «καπνίσει»!

Advertisement

Τέλος, στην speed trap, η 911 κερδίζει και πάλι λόγω του ότι μπορεί να πάει πολύ πάνω από τα 210 χλμ./ώρα που είναι η τελική του ηλεκτρικού pickup.

Μάλλον, η δοκιμή που επέδειξε η Tesla πέρυσι στις 30 Νοεμβρίου ήταν λίγο… στημένη, διότι απέναντι σε μία πραγματική Porsche 911, το Cybertruck δεν έχει καμία ελπίδα. Αν είχε απέναντί του μία 911 Carrera των 380 ίππων… χαίρω πολύ!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche 911 Turbo S «γαζώνει» στον Autobahn (+video)
Το Cybertruck προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στο Μασκ!
Δείτε το ντέρμπι ανάμεσα στη Ferrari SF90 και την Porsche 911 Turbo S (+video)