Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μεγάλη κλοπή του lockdown

Ελλάδα 4:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μεγάλη κλοπή του lockdown

ΝΕΑ

Η μεγάλη κλοπή του lockdown

ΝΕΑ

Συμμορία έκλεψε 97 αυτοκίνητα από μεγάλη εταιρεία ενοικίασης οχημάτων στη Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια του lockdown.

Advertisement
Advertisement

 

Όταν η Νέα Ζηλανδία ήταν εν μέσω απαγόρευσης της κυκλοφορίας για να περιορίσει τη διάδοση του κοροναϊού, μια ομάδα ανδρών έκλεψε τουλάχιστον 97 οχήματα από μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Κορωνοϊός: Το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο έπιασε λιμάνι

Advertisement
Advertisement

Το BBC αποκάλυψε ότι όταν οι περισσότεροι Νέοι Ζηλανδοί ήταν κλεισμένοι στο σπίτι, οι κλέφτες έσπασαν τις πόρτες εγκαταστάσεων της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Jucy στο Auckland. Η αποθήκη / χώρος στάθμευσης  στέγαζε εκατοντάδες μοντέλα με τις πόρτες τους ξεκλείδωτες και τα κλειδιά μέσα. Ήταν ίσως η πιο εύκολη κλοπή. Μετά από αρκετές ημέρες συμπεριλαμβανομένου και ενός Σαββατοκύριακου, οι κλέφτες έφυγαν με τουλάχιστον 97 οχήματα χωρίς να αντιληφθεί κανένας τι γινόταν. Τα περισσότερα ήταν αυτοκίνητα πόλης, αλλά κλάπηκαν και κάποια από τα αναγνωρίσιμα πράσινα van της εταιρείας. Η συμμορία δεν είχε καν σχέδιο και χρειάστηκαν λίγες ημέρες για να αδειάσουν την αποθήκη. Βέβαια οι αρχές άργησαν να καταλάβουν τι έγινε.

Μιλώντας στο BBC, ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας Matt Srhoj είπε ότι οι αρχές παρατήρησαν ότι κάτι συνέβη αφού εντοπίστηκαν ύποπτα πολλά αυτοκίνητα, της εταιρίας να κυκλοφορούν, ενώ η εταιρία ήταν κλειστή. «Συνειδητοποιήσαμε ότι κάτι δεν ήταν σωστό», είπε ο Srhoj. «Τα αυτοκίνητα προκάλεσαν υποψίες από τον τρόπο που κινούνταν και μερικά από τα περιπολικά μας κατέληξαν να τα καταδιώξουν. Όταν συναντήσαμε αρκετά από αυτά τα οχήματα Jucy σε ασυνήθιστες συνθήκες και μέρη συνειδητοποιήσαμε ότι είχαν κλαπεί και ειδοποιήσαμε τα στελέχη της».

Δημοπρασία Porsche για τον COVID-19

Advertisement

Όσο το lockdown, για τον ιό coronavirus, διευκόλυνε τους κλέφτες άλλο τόσο διευκόλυνε την αστυνομία να εντοπίσει τα μέλη της σπείρας . Μέσα σε μία εβδομάδα 85 από τα αγνοούμενα οχήματα είχαν ανακτηθεί και τουλάχιστον 29 άτομα συνελήφθησαν. Πολλοί από αυτούς που κρατούνται έχουν δεσμούς με συμμορίες, αλλά η αστυνομία δεν πιστεύει ότι ήταν μια καλά συντονισμένη προσπάθεια. «Ήταν καταστροφικό για εμάς ως επιχείρηση», δήλωσε ο ιδρυτής της Jucy Tim Alpe στο BBC. «Είναι μια φρικτή κατάσταση, αλλά το θετικό είναι, ότι οι άνθρωποι βοήθησαν την αστυνομία. Τα όργανα της τάξης έκαναν εξαιρετική δουλειά που συνέλαβαν πολλούς ανθρώπους και βρήκαν τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα».

Advertisement