Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mazda ετοιμάζει την ηρωική επιστροφή του RX-7

Ελλάδα 23:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mazda ετοιμάζει την ηρωική επιστροφή του RX-7

ΝΕΑ

Η Mazda ετοιμάζει την ηρωική επιστροφή του RX-7

ΝΕΑ

Το πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο της Mazda αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στους φίλους της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda συνεχίζει το μοναχικό της δρόμο επιμένοντας να αναζητά τις δικές της επιλογές την στιγμή που όλες οι μεγάλες βιομηχανίες μπαίνουν ολοταχώς στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Σε μια συνέντευξη στο βρετανικό περιοδικό Top Gear, ο επικεφαλής σχεδιαστής της Mazda, Masashi Nakayama, μοιράζεται πληροφορίες για την έμπνευση πίσω από το εκπληκτικό Iconic SP concept.

Αντλώντας πολλά στοιχεία από το εμβληματικό RX-7 της Mazda, ο Nakayama αποκαλύπτει ότι οι κομψές γραμμές και οι δυναμικές αναλογίες του RX-7 χρησίμευσαν ως κύρια έμπνευση κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας.

Advertisement
Advertisement

Όταν ερωτάται για την επιλογή των αναδυόμενων προβολέων, η απάντηση του Nakayama παρουσιάζει την γενικότερη φιλοσοφία της Mazda να δίνει προτεραιότητα στην αισθητική έναντι της πρακτικότητας.

Με φιλοδοξίες για το Iconic SP να ανοίξει το δρόμο για ένα πιθανό μοντέλο παραγωγής, ο Nakayama υπαινίσσεται την πιθανότητα μιας έκδοσης για το δρόμο που θα θυμίζει τη σειρά RX ή ακόμα και το αγαπημένο MX-5.

Advertisement

Παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις του concept, ο Nakayama διαβεβαιώνει τους φίλους της εταιρείας ότι ένα μοντέλο παραγωγής θα μπορούσε να μειωθεί σε αναλογίες Miata.

Αν και ένα μοντέλο παραγωγής δεν θα διαδεχόταν άμεσα το RX-7 ή το RX-8 όσον αφορά τον κινητήρα, διαθέτοντας έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης δύο ρότορων που χρησιμεύει κυρίως ως γεννήτρια, το Iconic SP concept παρουσιάζει την καινοτόμο προσέγγιση της Mazda στην κίνηση.

Advertisement

Λειτουργώντας ως plug-in υβριδικό, το concept ενσωματώνει διάφορες επιλογές καυσίμου, όπως βενζίνη, ανανεώσιμα καύσιμα και υδρογόνο, ευθυγραμμιζόμενο με το όραμα της Mazda για βιώσιμες λύσεις.

Διαθέτοντας διαμόρφωση με κίνηση στους πίσω τροχούς και ισχύ πάνω από 370 ίππους το Iconic SP concept υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις.

Καθώς η Mazda εξετάζει το μέλλον των σπορ αυτοκινήτων με κινητήρα Wankel, η τύχη των χαρακτηριστικών pop-up προβολέων του Iconic SP παραμένει αβέβαιη εν μέσω αυστηρών κανονισμών ασφαλείας.

Advertisement

Μένει να δούμε τι από όλα αυτά θα περάσουν στο μοντέλο παραγωγής, και πως η Mazda θα εξακολουθήσει τον δικό της δρόμο, κόντρα σε όλες τις καθώς πρέπει επιλογές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται νέα γενιά Mazda CX-5
Τότε θα παρουσιαστεί το νέο Mazda CX-70
Mazda: Ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα ως το 2035