Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Οι μαθητευόμενοι της Skoda έκαναν το Enyaq αυτοκινούμενο

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι μαθητευόμενοι της Skoda έκαναν το Enyaq αυτοκινούμενο

Mobility

Οι μαθητευόμενοι της Skoda έκαναν το Enyaq αυτοκινούμενο

Mobility

Στη σχεδίαση των πρώτων σκίτσων του πρωτοτύπου που «θέλει» το Enyaq να ικανοποιεί την ανάγκη για camping, εργάστηκαν 29 μαθητευόμενοι του τμήματος Skoda Design.

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος Volkswagen ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητευομένων και η δημιουργία του Enyaq ως camper, είναι το πιο πρόσφατο δείγμα αυτής της διάθεσης.

Η Skoda δεν ανέφερε πολλές λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πρωτότυπο, ξεκαθαρίζοντας όμως το ότι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να εμφανίζει σε όλες του τις κατασκευές που απαιτούνται για τη μετατροπή, βιώσιμα υλικά μαζί με την τεχνολογία αιχμής. Από τα σκίτσα φαίνεται πως ο «όραμα» της σχεδιαστικής ομάδας, ήταν η δημιουργία επιπλέον χώρων για διανυκτέρευση δύο ατόμων.

Advertisement
Advertisement

Η εκμετάλλευση της οροφής ήταν μονόδρομος, με την τοποθέτηση εκεί του σχετικού χώρου για ύπνο των δύο, ενώ τελείως αλλαγμένο είναι και το πίσω μέρος της καμπίνας του αυτοκινήτου. Στο πορτ μπαγκάζ, βρίσκουμε ένα μεγάλο συρταρωτό αποθηκευτικό χώρο, για τις ανάγκες του οποίου έχουν καταργηθεί οι δύο από τις τρεις πίσω θέσεις.

Η καμπίνα διαθέτει επίσης κρεβάτι και κάτι που φαίνεται να είναι μεγάλη οθόνη ή τηλεόραση, τοποθετημένη στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού. Αυτό είναι το ένατο concept που δημιουργούν οι μαθητές της σχεδιαστικής σχολής της Skoda. Το πρώτο, να σας θυμίσουμε πως ήταν το Citijet (2014), ενώ έχουν ακολουθήσει τα Funstar που ήταν ένα μικρό pick up, το coupe Atero και το ανοιχτό Sunroq.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί τα μεταχειρισμένα Tesla χάνουν τόσο πολύ σε αξία;
Πόσο κοστίζει η Lamborghini Urus Performante στην Ελλάδα;
Εισέπραξε 120.000 ευρώ για ανύπαρκτα φορτηγά