Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Maserati GranTurismo μεταμφιέστηκε σε Alfa Romeo

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Maserati GranTurismo μεταμφιέστηκε σε Alfa Romeo

ΝΕΑ

Η Maserati GranTurismo μεταμφιέστηκε σε Alfa Romeo

ΝΕΑ

Με το άνοιγμα του τριωδίου, θα έπρεπε να περιμένουμε και τέτοιες εικόνες, καθώς εν προκειμένω, η νέα Maserati GranTurismo που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022, δοκιμάζεται και για να μην τραβάει τα αδιάκριτα βλέμματα, έχει μεταμφιεστεί σε Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati βρίσκεται στη διαδικασία μεγάλης επέκτασης της προϊοντικής της γραμμής με έμφαση στην ηλεκτροδότηση.

Η Maserati ξεκίνησε με το νέο supercar MC20 πέρυσι και σύντομα η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκαλύψει και το δεύτερο SUV της, το Grecale, το οποίο θα τοποθετηθεί εμπορικά (αλλά και βάσει μεγέθους) κάτω από τη Levante, για να ανταγωνιστεί στα ίσια την Porsche Macan. Αυτό που έμενε να δούμε όμως, ήταν το τι σκέφτεται να κάνει η Maserati με την αντικατάσταση της GranTurismo, η οποία μετά από δέκα χρόνια εμπορικής πορείας, το 2020 σταμάτησε να παράγεται.

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται όμως, έχει ξεκινήσει η δοκιμή πρωτοτύπων και οι «κατασκοπικές» φωτογραφίες, δείχνουν πως η Maserati δοκιμάζει ένα πρώιμο πρωτότυπο της GranTurismo επόμενης γενιάς, που κρύβεται κάτω από το αμάξωμα μιας Alfa Romeo Giulia. Η αλήθεια είναι πως μπορεί να μοιάζει με Giulia εκ πρώτης όψεως αλλά το πλάτος είναι αισθητά μεγαλύτερο και το καπό σημαντικά πιο μακρύ. Θυμίζουμε πως και η Ferrari χρησιμοποιεί την ίδια τακτική για τις δοκιμές της Purosangue, κρύβοντας το πρωτότυπο κάτω από ένα «μανδύα» Maserati Levante.

Από τις πρώτες αυτές φωτογραφίες, έχουμε και μια πρώτη ματιά από το εσωτερικό, όπου εκεί κι αν δεν υπάρχει τίποτα νέο παρά μόνο η διάταξη της Giulia σε όλες τις λεπτομέρειες. σε ότι αφορά τον κινητήρα, από τη νέα GranTurismo περιμένουμε να έχει κάτω από το εμπρός καπό της τον ίδιο 3λίτρο twin-turbo V6 με αυτόν που εφοδιάζει την MC20, ενώ οι φήμες θέλουν τη νέα γενιά της GranTurismo να έχει ένα V8 σύνολο με χωρητικότητα 4,0 λίτρων. Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, η GranTurismo θα προσφέρεται επίσης με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης γνωστό ως Folgore, που στα Ιταλικά σημαίνει «κεραυνός».

Advertisement

Πηγή: Carbuzz

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Πρώτες εικόνες της νέας Maserati Grecale
Τεχνολογία από τον V6 της MC20 στα νέα μοντέλα της Maserati
H ψηφιακή Maserati Neptune