Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τεχνολογία από τον V6 της MC20 στα νέα μοντέλα της Maserati

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τεχνολογία από τον V6 της MC20 στα νέα μοντέλα της Maserati

ΝΕΑ

Τεχνολογία από τον V6 της MC20 στα νέα μοντέλα της Maserati

ΝΕΑ

Πολλά τεχνολογικά στοιχεία του νέου 3λιτρου V6 twin-turbo κινητήρα της Maserati MC20 θα περάσουν στα μελλοντικά μοντέλα της ιταλικής φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση της MC20 είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην σύγχρονη ιστορία της Maserati όχι μόνο επειδή μιλάμε για ένα καθαρόαιμο κεντρομήχανο supercar αλλά επειδή πρόκειται για ένα φορέα νέων τεχνολογιών που ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρίας ξεκινώντας μια άκρως δημιουργική περίοδο.

Μια από τις πιο σημαντικές καινοτομίες της MC20 είναι ο νέος V6 3.0 twin-turbo κινητήρας με την ονομασία Nettuno ο οποίος είναι ο πρώτος που κατασκευάζεται in-house από την Maserati μετά από 20 χρόνια. Ο χειροποίητος κινητήρας των 630 ίππων εκτός από την διπλή υπετροφοδότηση συνδυάζει αρκετές καινοτομίες μεταξύ των οποίων ο διπλός άμεσος ψεκασμός αλλά και το σύστημα προανάφλεξης όπως και αυτό της συμπίεσης δύο σταδίων που έχουν τις ρίζες τους στην Formula 1.

maserati_mc20

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον επικεφαλής κινητήρων της Maserati, Matteo Valentini, ο Nettuno θα συνοδεύει αποκλειστικά την MC20 ωστόσο πολλές από τις τεχνολογικές του καινοτομίες που έχουν σαν στόχο την αναβάθμιση της απόδοσης αλλά και τη βελτίωση της ενεργειακής διαχείρισης θα υιοθετηθούν στους μελλοντικούς κινητήρες της εταιρίας.

Στα άμεσα πλάνα της Maserati περιλαμβάνεται η Grecale που θα είναι το μικρό SUV της καθώς και οι νέες GranTurismo και GranCabrio που θα προσφέρονται με τη νέα γκάμα κινητήρων οι οποίοι θα έχουν και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Σε αντίθεση με τον Nettuno που θα είναι αποκλειστικότητα της MC20 αυτοί οι κινητήρες είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν και από άλλες μάρκες του ομίλου Stellantis.

maserati_mc20

Advertisement

Διαβάστε επίσης
Αναβίωση της Maserati Shamal;
Το Wami Lalique Spyder είναι μια σύγχρονη Maserati Spyder
Grecale: Έτσι ονομάζεται το νέο SUV της Maserati

 

Advertisement