Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mahindra αποκτά το δικό της Hummer (+video)

Ελλάδα 11:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mahindra αποκτά το δικό της Hummer (+video)

ΝΕΑ

Η Mahindra αποκτά το δικό της Hummer (+video)

ΝΕΑ

Το Thar.e αυτή τη στιγμή είναι μόνο ένα concept car, στην πραγματικότητα, όμως, είναι πολλά περισσότερα για τη Mahindra.

Advertisement
Advertisement

Από τα πρώτα επίσημα στοιχεία, προκύπτει ότι η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία θα δημιουργήσει ένα μοντέλο παραγωγής με πεντάθυρο και αργότερα τρίθυρο αμάξωμα, που θα εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, από τη VW.

Επί της ουσία, με το Thar.e, η Mahindra καθιστά σαφές ότι θέλει να φέρει στην παραγωγή ένα τετραγωνισμένο, στιβαρό και σκληροτράχηλο SUV, ευθέως ανταγωνιστικό απέναντι σε ιστορικά ονόματα της κατηγορίας, όπως το Jeep Wrangler.

Από τη σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος, το Thar.e, «ξεκαθαρίζει» ότι είναι κατασκευασμένο για σκληρές συνθήκες. Χάρη σε ένα σετ ψηλών τροχών, ελαστικών εκτός δρόμου και του συστήματος ανάρτησης διαθέτει έως και 300 mm απόσταση από το έδαφος, αρκετή για να διατηρεί την μπαταρία, που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο, ασφαλή ακόμα και στις πιο σκληρές και πιο επισφαλείς συνθήκες εκτός δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Οι μπροστινοί και πίσω προεξοχές έχουν επίσης περιοριστεί στο ελάχιστο. Στο πίσω μέρος υπάρχουν τετράγωνα πίσω φώτα LED και ένας προφυλακτήρας πολύ παρόμοιος με αυτόν που βρίσκεται μπροστά.

Η Mahindra ισχυρίζεται ότι θα έχει την καλύτερη γωνία προσέγγισης στην κατηγορία, γωνία αναχώρησης, γωνία ράμπας και ικανότητες άντλησης νερού.

Advertisement

Ενώ το concept που παρουσιάζεται είναι ένα πεντάθυρο, η Mahindra θα κατασκευάσει τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις του μοντέλου παραγωγής. Και τα δύο θα υποστηρίζονται από την πλατφόρμα INGLO (INdia GLObal) που χρησιμοποιείται από άλλα προϊόντα Mahindra και έχουν μεταξόνιο που κυμαίνονται μεταξύ 2.775 mm και 2.975 mm.

Advertisement

Λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα μετάδοσης κίνησης του off-roader δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες και σε αντίθεση με άλλα οχήματα Mahindra, με βάση το INGLO, που χρησιμοποιούν μπαταρίες και ηλεκτρικούς κινητήρες της BYD, το Thor.e θα μπορούσε να έχει κινητήρες της VW.

Συνδυαστικής απόδοσης, άνω των 300 ίππων. Αν μη τι άλλο, περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τις επόμενες κινήσεις της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Nissan Qashqai
Τι κρύβει η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini; (+video)
Σμπαράλια η Pagani Zonda του Λιούις Χάμιλτον