Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μαγική λύση για τις πυρκαγιές των ηλεκτρικών (+video)

Ελλάδα 16:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μαγική λύση για τις πυρκαγιές των ηλεκτρικών (+video)

ΝΕΑ

Η μαγική λύση για τις πυρκαγιές των ηλεκτρικών (+video)

ΝΕΑ

H φωτιά σε ένα ηλεκτρικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Όμως μία νέα ιδέα έρχεται να προσφέρει μία φθηνή και αποτελεσματική λύση.

Advertisement
Advertisement

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Κολοράντο αντιμετώπισε την πρόκληση της κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς μπαταρίας ιόντων λιθίου από ένα ηλεκτρικό όχημα, μία Jaguar I-Pace που έπιασε φωτιά κατά τη φόρτιση σε γκαράζ ιδιωτικής κατοικίας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία, εξοπλισμένη με μια κουβέρτα πυρκαγιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τελευταίας τεχνολογίας, ανταποκρίθηκε στο περιστατικό στις 10 Ιανουαρίου.

Μετά τις αρχικές προσπάθειες πυρόσβεσης, η ομάδα ανακάλυψε ότι η μπαταρία της Jaguar εξακολουθούσε να σιγοκαίει.

Advertisement
Advertisement

Οι πυρκαγιές μπαταριών ιόντων λιθίου παρουσιάζουν δυσκολίες στην κατάσβεση λόγω της θέσης των μπαταριών και της σημαντικής χημικής ενέργειας που είναι αποθηκευμένη σε αυτές.

Σε αυτή την περίπτωση, η πυροσβεστική υπηρεσία επέλεξε να χρησιμοποιήσει κουβέρτες πυρκαγιάς βάρους 28 κιλών σχεδιασμένες να διακόπτουν την παροχή οξυγόνου στις μπαταρίες και να ενισχύουν την ασφάλεια.

Αντί για τις παραδοσιακές μεθόδους, όπως η τοποθέτηση των ηλεκτρικών σε κάδους απορριμμάτων και η κάλυψή τους με χώμα, η πυροσβεστική υπηρεσία επέλεξε την προσέγγιση της πυροσβεστικής κουβέρτας.

Advertisement

Αποφασίστηκε να φορτωθεί η Jaguar σε ένα φορτηγό μεταφοράς αυτοκινήτων και να μεταφερθεί σε μια μάντρα απορριμμάτων, διατηρώντας την καλυμμένη με την κουβέρτα.

Αυτό επέτρεψε την απαγωγή της θερμότητας με την πάροδο του χρόνου, μειώνοντας τον κίνδυνο.

Advertisement

Οι πυροσβεστικές κουβέρτες για τα ηλεκτρικά, κόστους μεταξύ 3.000 και 5.000 ευρώ, αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικές από τον παραδοσιακό ψεκασμό με νερό, ο οποίος είναι χρονοβόρος, δύσκολος και μπορεί να οδηγήσει σε τοξικά νερά απορροής.

Η επιτυχία της πυροσβεστικής κουβέρτας απέτρεψε τους τραυματισμούς σε αυτό το περιστατικό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά δεν σβήνουν ούτε βυθισμένα (+video)
Και όμως: Δεν λαμπαδιάζουν μόνο τα ηλεκτρικά (+video)
Φωτιά άρπαξε αυτοκίνητο στην Αττική Οδό