Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και όμως: Δεν λαμπαδιάζουν μόνο τα ηλεκτρικά (+video)

Ελλάδα 21:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και όμως: Δεν λαμπαδιάζουν μόνο τα ηλεκτρικά (+video)

ΝΕΑ

Και όμως: Δεν λαμπαδιάζουν μόνο τα ηλεκτρικά (+video)

ΝΕΑ

Η αντίληψη ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αρπάζουν μόνα τους φωτιά είναι μύθος. Και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά σε ένα εξαιρετικά δυσάρεστο περιστατικό.

Advertisement
Advertisement

Μια καταστροφική πυρκαγιά κατέλαβε ένα πολυώροφο γκαράζ στάθμευσης στο αεροδρόμιο Λούτον στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας καταστροφή το βράδυ της Τρίτης και εκτεταμένες ζημιές σε εκατοντάδες οχήματα.

Η κόλαση, η οποία προκάλεσε χάος και καθυστερήσεις πτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, φέρεται να ξεκίνησε από το τρίτο επίπεδο του γκαράζ, προερχόμενη από ένα πετρελαιοκίνητο Range Rover.

Πλάνα που μοιράστηκαν στο διαδίκτυο αποκάλυψαν την ανησυχητική εξέλιξη της πυρκαγιάς. Αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες με πυροσβεστήρα, αλλά η κατάσταση κλιμακώθηκε δραματικά, οδηγώντας σε μια τεράστια έκρηξη πριν μπορέσουν να αναπτυχθούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Advertisement
Advertisement

Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε στις 20:45 τοπική ώρα, εξαπλώθηκε γρήγορα στο γκαράζ. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Bedfordshire, Andy Hopkinson, αναφερόμενος στο περιστατικό στο BBC News, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σκόπιμης εγκληματικής ενέργειας.

Τόνισε ότι η απουσία συστημάτων πυρόσβεσης και οι ανοιχτές πλευρές του γκαράζ διευκόλυναν την ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς, καθιστώντας τον περιορισμό της σημαντική πρόκληση.

Πάνω από 100 τοπικοί πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν στην έκτακτη ανάγκη. Λόγω της πυρκαγιάς, πολυάριθμες πτήσεις με προορισμό το Λούτον χρειάστηκε να ανακατευθυνθούν σε εναλλακτικά αεροδρόμια, όπως το Κάρντιφ, το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ.

Advertisement

Συγκλονιστικά βίντεο στο διαδίκτυο κατέγραψαν μια μπάλα φωτιάς να διαπερνά το γκαράζ, προκαλώντας μερική κατάρρευση ενός από τους ορόφους.

Ενώ η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις υποδεικνύουν ως αιτία μια πιθανή ηλεκτρική βλάβη στο σύστημα μπαταρίας 12V του Range Rover.

Advertisement

Παρά την εξήγηση αυτή, ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπέθεσαν, χωρίς αποδείξεις, ότι η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από ηλεκτρικό όχημα, πυροδοτώντας αβάσιμες φήμες και συζητήσεις στο διαδίκτυο.

Πάντως οι στατιστικές το λένε: τα ηλεκτρικά μπορεί να έχουν την κακή φήμη αλλά δεν είναι αλήθεια. Τις περισσότερες πυρκαγιές εξακολουθούν να τις έχουν τα συμβατικά μοντέλα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά.


Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εταιρεία πληρώνει τους πελάτες αν χαλάσει το αυτοκίνητό τους
Το MG Cyberster βγαίνει… παγανιά!
Ποιος κατασκευαστής είναι ο… βασιλιάς της πατέντας;