Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θεαματικό ατύχημα στο Goodwood (+video)

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θεαματικό ατύχημα στο Goodwood (+video)

ΝΕΑ

Θεαματικό ατύχημα στο Goodwood (+video)

ΝΕΑ

H φετινή ανάβαση στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood αποδείχθηκε καταστροφική για δύο σπάνιες Jaguar.

Advertisement
Advertisement

Ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της διάσημης εκδήλωσης που λαμβάνει χώρα μία φορά το χρόνο στα κτήματα του Δούκα του Richmond, είναι η περίφημη ανάβαση των 1.856 μέτρων, η οποία συγκεντρώνει σπάνια αγωνιστικά μοντέλα, που διεκδικούν την πρώτη θέση.

Φυσικά, πολλές φορές έχουν συμβεί διάφορα απρόοπτα, χωρίς ευτυχώς ανθρώπινα θύματα, παρά μονάχα υλικές ζημιές. Στην φετινή ανάβαση, το ενδιαφέρον έκλεψε η Jaguar, καθώς δύο μοντέλα της, βρέθηκαν εκτός διαδρομής, με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο ατύχημα είχε σαν πρωταγωνιστές τον Βρετανό οδηγό και ιδιοκτήτη της εταιρείας ανακατασκευής ιστορικών μοντέλων, Don Law Racing, Justin Law, ο οποίος έχει κατακτήσει στο παρελθόν την πρώτη θέση και μία σπάνια αγωνιστική Jaguar XJR-12D, ένα μοντέλο που κατέκτησε τη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans το 1990. Όπως θα δείτε και το παρακάτω βίντεο, το πρωτότυπο χάνει το πίσω μέρος του στο σημείο όπου βρίσκεται ο τοίχος και προσκρούει στις προστατευτικές αχυρόμπαλες, καταστρέφοντας το πλαϊνό και πίσω μέρος.

Στο δεύτερο ατύχημα ενεπλάκη μία σπάνια επίσης Jaguar XJR-15, ένα μοντέλο που παρήχθη σε μόλις 53 αντίτυπα, έχοντας έναν V12 κινητήρα 6,0 λίτρων και απόδοσης 450 PS. Σύμφωνα με τις εικόνες που έχουν καταγραφεί για άγνωστο λόγο ο οδηγός της έχασε τον έλεγχο στην ευθεία, πέφτοντας στα προστατευτικά και προκαλώντας σοβαρές εμπρός υλικές ζημιές.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρεμιέρα στο Goodwood για την κορυφαία Ford Mustang Mach-E
Δοκιμή: Jaguar I-Pace EV400
Το νέο κέντρο σχεδιασμού της Jaguar

Advertisement