Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lexus δημιουργεί αυτοκίνητο από χαρτόνι

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lexus δημιουργεί αυτοκίνητο από χαρτόνι

ΝΕΑ

Η Lexus δημιουργεί αυτοκίνητο από χαρτόνι

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να βρίσκεται σε περίοδο πειραματισμών. Πρώτα, δημιούργησε μια σανίδα (hoverboard) και τώρα προχώρησε στην κατασκευή έκδοσης του IS από χαρτόνι, που μάλιστα κινείται κανονικά. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Εμπνευσμένο από το origami, η Lexus συνεργάζεται με την Lasercut Works, μια βρετανική εταιρεία για πρωτότυπο σχεδιασμό, για να δημιουργήσουν μαζί ένα 1: 1 μοντέλο του IS. Δεν είναι μόνο ο σκελετός και το σασί, αλλά τα πάντα από χαρτόνι. Από το τιμόνι και τα καθίσματα μέχρι το ταμπλό, είναι όλα φτιαγμένα από χαρτόνι πάχους 10 χιλιοστών.

lexus-is-cardboard-car-a640

Οι τροχοί κυλούν, οι πόρτες ανοίγουν και οι προβολείς ενεργοποιούνται κανονικά. Επίσης, έχει εγκατασταθεί ηλεκτρικός κινητήρας, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να μπορεί να οδηγηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν πρόκειται όμως να δούμε αυτό το όχημα στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου έχει κοπεί με μεγάλη ακρίβεια με λέιζερ, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς σχέδια 3D CAD που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του IS, το οποίο βρίσκεται στην παραγωγή και το βλέπετε στους δρόμους. Συνολικά, χρειάστηκαν 1.700 φύλλα από χαρτόνι και κάθε κομμάτι στερεώνεται χρησιμοποιώντας μια ειδική κόλλα που παίρνει 10 λεπτά για να στεγνώσει μετά από κάθε εφαρμογή.

Lexus-IS-2014-640

lexus-is-cardboard-car-b640

Advertisement

Το… χάρτινο Lexus IS εκτίθεται για το κοινό στο σόου Grand Designs στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας από τις 8 Οκτωβρίου.