Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini βάζει χειροκίνητα κιβώτια και στα ηλεκτρικά της

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lamborghini βάζει χειροκίνητα κιβώτια και στα ηλεκτρικά της

ΝΕΑ

Η Lamborghini βάζει χειροκίνητα κιβώτια και στα ηλεκτρικά της

ΝΕΑ

Μοιάζει αισιόδοξο ως πρότζεκτ όμως οι μηχανικοί της Lamborghini γνωρίζουν πως να κάνουν διαφορετικά τα πράγματα.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini θέτει ως στόχο την ικανοποίηση του οδηγού και στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας έξυπνες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.

Το πρόσφατο ντεμπούτο του αμιγώς ηλεκτρικού Lamborghini Lanzador, ενός crossover concept, παρουσίασε το πρώτο εγχείρημα της μάρκας στα EV και αποκάλυψε μια απροσδόκητη καινοτομία: τη χρήση paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι για τον έλεγχο του torque vectoring στον πίσω άξονα.

Ο Rouven Mohr, επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Lamborghini, περιέγραψε την πρόθεση της εταιρείας λέγοντας ότι θέλουν να προσφέρουν δυναμική χειρισμού παρόμοια με τα αντίστοιχα συμβατικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Θα πρόκειται για αληθινό σύστημα αλλαγής σχέσεων και όχι προσομείωσης όπως κάνουν κάποιοι άλλοι κατασκευαστές.

Η Lamborghini αναγνωρίζει τις δυνατότητες του ηλεκτρικού torque vectoring και του ελέγχου της ταχύτητας των τροχών, καθώς αυτοί οι μηχανισμοί δεν έχουν τις χρονικές καθυστερήσεις που είναι εγγενείς στα συστήματα κίνησης που βασίζονται στου κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αξιοποιώντας αυτές τις στιγμιαίες αντιδράσεις των ηλεκτροκινητήρων, η Lamborghini σκοπεύει να φέρει επανάσταση στη δυναμική της οδήγησης.

Advertisement

Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση επιτρέπει τον χειροκίνητο έλεγχο μέσω των paddles που είναι τοποθετημένα στο τιμόνι, επιτρέποντας στους οδηγούς να διαμορφώνουν την κατανομή της ροπής κατά τη διάρκεια των στροφών.

Advertisement

Η Lamborghini επιδιώκει να προσφέρει μια αυθεντική και μοναδική οδηγική εμπειρία που ταιριάζει σαφώς στα EV, απορρίπτοντας τη μίμηση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αν και η Lanzador είναι προς το παρόν ένα concept που προορίζεται για το 2028, ο Mohr επιβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη του μοντέλου παραγωγής βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με μεγάλη έμφαση στην εφαρμογή του on-demand torque vectoring.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ατύχημα του ενός εκατομμυρίου ευρώ! (+video)
Μην αγοράσετε supercar πριν διαβάσετε αυτό
Επίσημο: Αυτή είναι η Lamborghini Lanzador (+video)

Advertisement