Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini θέλει βενζίνη και μετά το 2030

Ελλάδα 8:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lamborghini θέλει βενζίνη και μετά το 2030

ΝΕΑ

Η Lamborghini θέλει βενζίνη και μετά το 2030

ΝΕΑ

H Lamborghini αλλάζει σελίδα και περνάει στην εποχή της υβριδικής ισχύος αλλά όπως όλα δείχνουν, θέλει να διατηρήσει τη «μαγεία» των κινητήρων εσωτερικής καύσης, έστω και με τη χρήση συνθετικών καυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Η δύσκολη αποστολή της Lamborghini έγκειται στο ότι θα πρέπει να έχει έτοιμη λύση συμβατή με την τρέχουσα νομοθεσία περί ρύπων, πριν το τέλος της δεκαετίας.

Ένα τέταρτο μοντέλο της Lamborghini αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μεταξύ 2025 και 2028, με αυτό να είναι κατά πάσα πιθανότατα ένα ηλεκτρικό όχημα που θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) του Volkswagen Group που εξελίχθηκε με τη συμμετοχή των Porsche και Audi.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Stephan Winkelmann ανέφερε πως «μία πιθανότητα θα ήταν να διατηρηθούν ζωντανά τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, χρησιμοποιώντας συνθετικά καύσιμα». Τα καύσιμα αυτά έχουν καθαρότερη καύση από τη βενζίνη και το ντίζελ, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τις χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Βέβαια, προς το παρόν δεν μπορούν να θεωρηθούν βιώσιμα σε εμπορικό επίπεδο, μια και η παραγωγή τους είναι σχεδόν πειραματική ακόμα και το κόστος της είναι ιδιαίτερα υψηλό. Προφανώς και δεν ξέρουμε ακόμα τι μέλλει γενέσθαι από το 2030 και μετά αλλά ξέρουμε θετικά πως από το 2024 και μετά, τα μοντέλα της Lamborghini θα είναι υβριδικά. Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Aventador, αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο έτος με ένα υβριδικό κινητήρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρέμε Lamborghini! Aυτό θα μπορούσε να είναι το πιο extreme Tesla
Δείτε πως να χαντακώσετε μία Lamborghini Gallardo (+video)
Δείτε μια Lamborghini Aventador SV με custom εξάτμιση στο δυναμόμετρο (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement