Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε μια Lamborghini Aventador SV με custom εξάτμιση στο δυναμόμετρο (+video)

Ελλάδα 18:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε μια Lamborghini Aventador SV με custom εξάτμιση στο δυναμόμετρο (+video)

ΝΕΑ

Δείτε μια Lamborghini Aventador SV με custom εξάτμιση στο δυναμόμετρο (+video)

ΝΕΑ

Συνήθως τα βίντεο που παρουσιάζουν υπεραυτοκίνητα που δοκιμάζονται σε δυναμόμετρο είναι σχεδόν κάθε φορά σχετικά με τα ζουμερά νούμερα ισχύος τους. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει εδώ με τη Lamborghini Aventador Superveloce, η οποία μας προσφέρει τoν ήχο της.

Advertisement
Advertisement

Αποχαιρετήστε τους καταλύτες και καλωσορίστε τη μουσική του V12 από μία ελεύθερη εξάτμιση.

 

Αν αναρωτιέστε γιατί αυτή η Lamborghini με τον δωδεκακύλινδρο κινητήρα στο κέντρο δεν ντρέπεται να μας δείχνει εκτεθειμένο το πίσω μέρος της, υπάρχει μια πολύ καλή εξήγηση. Το εργοστασιακό σύστημα εξάτμισης έχει φύγει, για να αντικατασταθεί με μία custom εξάτμιση.

Advertisement
Advertisement

Εξειδικευμένη στις ρυθμίσεις κινητήρα, για μέγιστη απόδοση, η ιταλική εταιρεία Biesse Racing Bergamo είχε το προνόμιο να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της μία Lamborghini Aventador με εξάτμιση Capristo. Η αλλαγή περιλάμβανε την αφαίρεση του καταλύτη για να κάνει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5 λίτρων να… τραγουδά χωρίς να παρεμποδίζεται η συσκευή ελέγχου εκπομπών καυσαερίων.

Για να την απολαύστε και εσείς χρησιμοποιήσετε το καλύτερο ζευγάρι ακουστικών ή ηχείων σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους καθώς θα δείτε στο video «φτύνει» φλόγες μέσω της απειλητικής τετραπλής εξάτμισης.

Advertisement

Ο ακατέργαστος ήχος που εκπέμπει ο τεράστιος κινητήρας είναι μουσική στα αυτιά μας και επίσης μας στεναχωρεί λίγο, καθώς η Lamborghini είναι μια από τις τελευταίες αυτοκινητοβιομηχανίες που χρησιμοποιεί V12. Η εταιρία έχει «ορκιστεί» να τον κρατήσει ζωντανό για την αντικατάσταση της Aventador, αλλά μόνο ως μέρος ενός υβριδικού συστήματος, καθώς πρέπει να συμμορφώνεται με αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

Advertisement

Μπορούμε απλά να ελπίζουμε ότι ο V12 θα συνεχίσει να ζει στην εποχή των ηλεκτρικών σε υπεραυτοκίνητα που η κίνησή τους περιορίζεται σε πίστα. Όχι ότι θα μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά την αγορά τους, αλλά θα έχουμε τουλάχιστον την ευκαιρία να γράφουμε για αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι καλύτεροι Ιταλικοί κινητήρες
Πιάστηκε στα πράσα ο διάδοχος της Lamborghini Aventador (+video)
Lamborghini: Τέσσερα νέα μοντέλα μέσα σε 12 μήνες

Advertisement