ΝΕΑ

Τρέμε Lamborghini! Aυτό θα μπορούσε να είναι το πιο extreme Tesla

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρέμε Lamborghini! Aυτό θα μπορούσε να είναι το πιο extreme Tesla

ΝΕΑ

Τρέμε Lamborghini! Aυτό θα μπορούσε να είναι το πιο extreme Tesla

ΝΕΑ

Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής μας δίνει μία ιδέα για το πως το Tesla Roadster θα μπορούσε να γίνει ένα πραγματικό hypercar.

Advertisement
Advertisement

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα Tesla, δεν είναι γρήγορα αυτοκίνητα, ακόμα και στις απλές τους εκδόσεις. Όμως σίγουρα τους λείπει κάτι στο σχεδιαστικό επίπεδο ώστε να γίνουν ακόμα πιο ελκυστικά.

Κάπου εδώ αναλαμβάνει ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής ονόματι Khyzyl Saleem να μας δείξει τις δυνατότητες που υπάρχουν σε ένα Tesla Roadster ώστε να φθάσει στην αίσθηση και το δέος που προκαλεί μία Lamborghini για παράδειγμα.

Η Tesla αυτή την εποχή εξελίσσει την δεύτερη γενιά του Roadster και υπόσχεται επιδόσεις που θα κάνουν όλα τα “επώνυμα” hypercars να ψάχνονται. Και μάλιστα με αρκετά λιγότερα χρήματα.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιαστής των εικόνων που βλέπουμε ανέλαβε να δώσει μία έξτρα ώθηση στο design των Tesla, παίρνοντας στοιχεία από άλλα hypercars και ενσωματώνοντάς τα πάνω στο αμάξωμα του Roadster.

To ονομάζει Tesla Precept Concept και έχει επιδράσεις από αντίστοιχα αυτοκίνητα όπως τα Porsche Mission R, Rimac Nevera, Czinger 21C και την Lotus Evija.

Advertisement

Όλα αυτά τα συνδυάζει πάνω στο αμάξωμα του Roadster, με το εμπρός μέρος να είναι ιδιαίτερα δυναμικό και με έναν πιο τονισμένο προφυλακτήρα και μεγάλο splitter. Τα φώτα είναι καλυμμένα με φιμέ τζάμι προσδίδοντας έξτρα επιθετικότητα.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης μεγάλοι μαύροι τροχοί και ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο στο πλάι. Ο σχεδιαστής έχει ενσωματώσει χαμηλά skirts και τεράστιες εισαγωγές αέρα πίσω από τις πόρτες, ενώ υπάρχουν μικρές κάμερες στις πόρτες αντί για παραδοσιακούς καθρέπτες.

Advertisement

Η ριζική μεταμόρφωση συνεχίζεται και στο πίσω μέρος με μία τεράστια αεροτομή και έναν πολύ περίπλοκο διαχύτη ώστε να αυξάνει την κάθετη δύναμη.

Το σχέδιο του Saleem είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ελκυστικό, όμως μένει να δούμε πότε θα έρθει στην αγορά το Roadster μιας και όπως όλα δείχνουν έχει πάρει ακόμα μία αναβολή για το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Κατέβηκαν» οι τιμές του πανίσχυρου Tesla Roadster
Νέα αναβολή για το λανσάρισμα του νέου Tesla Roadster
Πόσο γρήγορο -λέει ο Musk- θα είναι το νέο Tesla Roadster;