Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lada παρουσιάζει το πρώτο σεντάν-crossover

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lada παρουσιάζει το πρώτο σεντάν-crossover

ΝΕΑ

Η Lada παρουσιάζει το πρώτο σεντάν-crossover

ΝΕΑ

Σε μια τολμηρή κίνηση, η Lada παρουσίασε την crossover έκδοση του σεντάν Vesta, η οποία ξεχωρίζει με την αυξημένη απόστασή της από το έδαφος, αλλά και με τον γενικότερο «περιπετειώδη» χαρακτήρα της. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Lada Vesta Cross έρχεται για να πλαισιώσει το Lada Vesta SW Cross και όπως προείπαμε, βασίζεται πάνω στο πιο πρόσφατο μικρό σεντάν της ρώσικης εταιρείας, το οποίο ανήκει στη νέα γενιά προϊόντων της Lada που έχουν πολλά κοινά (σε τεχνικό, μηχανικό κ.λπ. κομμάτι) με μοντέλα της Renault.

Χαρακτηριστικό του στοιχείο αποτελεί η αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 203 χλστ. (178 χλστ. στο «απλό» Vesta), η οποία προσεγγίζει αυτήν ενός σκληροτράχηλου 4Χ4 μοντέλου. Σύμφωνα με τη Lada, το γεγονός αυτό βοηθά το Vesta Cross να αντιμετωπίσει με περισσότερη ευκολία τις δυσκολίες του οδικού δικτύου της Ρωσίας, αν και σημειώνουμε ότι δεν διαθέτει τετρακίνηση.

Αισθητικά, το νέο Lada Vesta Cross προσθέτει στο αμάξωμα του Vesta μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους προφυλακτήρες, τους θόλους των τροχών και στα πλαϊνά σπόιλερ, υπάρχουν επίσης χρωμιωμένες «ποδιές» εμπρός και πίσω, αλλά και ειδικής σχεδίασης ζάντες 17 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Vesta Cross 640 (4)

Στο εσωτερικό του, το νέο μοντέλο της Lada διαθέτει καθίσματα εφοδιασμένα με οικολογικό δέρμα, επενδύσεις σε πορτοκαλί ή γκρι απόχρωση, νέο φωτισμό, αλλά και έναν extra χώρο για μικροαντικείμενα στο υποβραχιόνιο μεταξύ των καθισμάτων.

Vesta Cross 640 (1)

Advertisement

Οι κινητήρες του Vesta Cross είναι τα γνωστά ατμοσφαιρικά μοτέρ βενζίνης 1.6 και 1.8 lt. της Lada, με απόδοση 106 και 122 ίππων αντίστοιχα. Αμφότεροι συνδυάζονται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ειδικά για το μοτέρ των 1.8 lt. υπάρχει επιλογή και για 5άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Vesta Cross 640 (2)

Advertisement