Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Koenig Specials δεν σταματούσε ούτε στις Ferrari (+video)

Ελλάδα 18:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Koenig Specials δεν σταματούσε ούτε στις Ferrari (+video)

ΝΕΑ

Η Koenig Specials δεν σταματούσε ούτε στις Ferrari (+video)

ΝΕΑ

Διαχρονικά οι βελτιωτικοί οίκοι προσέφεραν πολλές αμφιλεγόμενες προτάσεις για μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων και όπως φαίνεται, από τα «νύχια» της Koenig Specials, δεν ξέφυγε ούτε η Ferrari Testarossa.

Advertisement
Advertisement

Με λίγη φαντασία, μπορεί να «δει» κανείς την Testarossa κάτω από το έντονο «μακιγιάζ» που έκανε η Koenig Specials τη δεκαετία του ’80.

Σήμερα, μπορεί οι 1.000 ίπποι να είναι κάτι που το βρίσκει κανείς και από εργοστασιακές προτάσεις, (εντάξει, κυρίως ηλεκτρικές) αλλά τη δεκαετία του ’80, ήταν πραγματικά ότι κοντινότερο σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αυτό προφανώς ήταν το «τυράκι» με το οποίο η Koenig Specials προσπαθούσε να δελεάσει τους ιδιοκτήτες της Testarossa, στους οποίους βέβαια πρότεινε και κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις.

Advertisement
Advertisement

Εκεί προφανώς εστιάζονται και οι δικές μας ενστάσεις επί του θέματος, μια και θεωρούμε την Testarossa ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα αισθητικής εκείνης της δεκαετίας της υπερβολής, όπου τα κουρέματα ήταν Duran Duran και τα σακάκια ανδρών και γυναικών, είχαν βάτες. Η Testarossa μέσω και της τηλεοπτικής της παρουσίας στη δημοφιλή αστυνομική σειρά Miami Vice, κατάφερε να γίνει κάτι σαν σύμβολο εκείνης της εποχής.

Στην εργοστασιακή της μορφή, η Testarossa απέδιδε 390 ίππους από τον ατμοσφαιρικό 12κύλινδρο Boxer κινητήρα της. Για την Koenig Specials όμως, αυτό ήταν πραγματικά λίγο και έτσι, με την προσθήκη –μεταξύ άλλων και- δύο turbo, «έστελνε» την απόδοση στα επίπεδα των 1.000 ίππων. Αν δεν έφτανε αυτό για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο βελτιωτικός οίκος είχε να προτείνει και διάφορες επεμβάσεις αισθητικής φύσεως.

Advertisement

Σπόϊλερ, πλαϊνές ποδιές, προφυλακτήρες, «ανοιχτοί» προβολείς (ενώ το μοντέλο είχε υπέροχους ανακλινόμενους), ένα κάλυμμα κινητήρα από πλεξιγκλάς για να βλέπουν όλοι το όμορφο μοτέρ των 4,9 λίτρων, ήταν λίγες από τις επεμβάσεις που πρότεινε. Αντίστοιχα και στην καμπίνα, το νέο ταμπλό με πρόσθετα όργανα ελέγχου της καλής λειτουργίας του κινητήρα και τα καθίσματα, όλα επενδυμένα με δέρμα έδιναν το στίγμα.

Advertisement

Ο βελτιωτής ισχυρίζεται πως τα 100 χλμ./ώρα από στάση ήταν υπόθεση που διαρκούσε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ήταν 322 χλμ./ώρα. Ένα τέτοιο δείγμα που σώζεται σε εξαιρετική κατάσταση έως σήμερα στην Ιαπωνία, έχουμε και στο παρακάτω video από το κανάλι Eighties Rider, στο οποίο μπορούμε να ακούσουμε και τον κινητήρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η βασική BMW XM 50e (+video)
Το Passat φεύγει, το VW ID. 7 έρχεται
Νέα μείωση τιμών από την Tesla!