Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι φτιάχνουν τα δικά τους πλοία για μεταφορά αυτοκινήτων

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κινέζοι φτιάχνουν τα δικά τους πλοία για μεταφορά αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι φτιάχνουν τα δικά τους πλοία για μεταφορά αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να εμποδίσει τους Κινέζους ώστε να εξαπλωθούν παντού στον κόσμο. Ακόμα και οι ελλείψεις σε πλοία ή τα πανάκριβα κοστολόγια για την μεταφορά των αυτοκινήτων τους.

Advertisement
Advertisement

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Η Κίνα ήδη ξεπέρασε την Γερμανία ως η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον χώρο του αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.

Όμως αυτή η πορεία μπορεί να φρενάρει μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς έχει παρουσιαστεί ένα νέο πρόβλημα. Η έλλειψη σε πλοία για την μεταφορά αυτοκινήτων. Και σε αυτό το πρόβλημα βρήκαν πάντως την λύση. Παρήγγειλαν ήδη τα δικά τους πλοία.

Για παράδειγμα η BYD, για να αποφύγει τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις, παρήγγειλε ήδη έξι πλοία μέσα στον Οκτώβριο, με κόστος 710 εκατομμύρια δολάρια. Κάθε ένα από αυτά θα μπορεί να μεταφέρει έως και 7.700 αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία SAIC Motor Comp. η οποία είναι και κρατική, παρήγγειλε επίσης 7 νέα πλοία, το κάθε ένα από τα οποία θα μπορεί να μεταφέρει έως και 8.900 αυτοκίνητα.

Με αυτόν τον τρόπο οι Κινέζοι θέλουν να δώσουν μόνοι τους την λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει όλους τους κατασκευαστές και χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν τις εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία.

Advertisement

Η Κίνα εξήγαγε περίπου 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα το πρώτο 10μηνο του 2022, ξεπερνώντας κατά πολύ τις επιδόσεις της το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον Οκτώβριο η άνοδος των εξαγωγών αυτοκινήτων ήταν περίπου 60% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Advertisement

Οι Κινέζοι με τα δικά τους πλοία θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο όχι μόνο για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετά από αυτά για τις δικές τους μεταφορές, ενώ και το κόστος έχει εκτοξευθεί σε απίστευτα επίπεδα, πάνω από 100.000 δολάρια την ημέρα.

Πάντως οι Κινέζοι δεν είναι οι πρώτοι που επενδύουν στους δικούς τους στόλους, καθώς τόσο η Toyota όσο και η Hyunday έχουν τα δικά τους καράβια για την μεταφορά των αυτοκινήτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ποιο λιμάνι της Ελλάδας κατέφθασαν δεκάδες Ferrari; +(vid)
Γεμάτο καινούργια αυτοκίνητα το λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες)
Απίστευτο: Πεντακοσαράκι πήγε για… βουτιά στο Πασαλιμάνι!

Advertisement