Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι αναβιώνουν το Suzuki Alto ως ηλεκτρικό

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Κινέζοι αναβιώνουν το Suzuki Alto ως ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι αναβιώνουν το Suzuki Alto ως ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το διάσημο αυτοκίνητο πόλης της δεκαετίας του 1980 βρίσκει ξανά το δρόμο προς την παραγωγή μέσω… Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα πόλης της δεκαετίας του 1980 ήταν το Suzuki Alto έχοντας κατακτήσει το κοινό για την αξιοπιστία και την πρακτικότητά του. Το ιαπωνικό μοντέλο ακόμα και σήμερα θα ταίριαζε άψογα στη σύγχρονη εποχή σε μορφή ηλεκτρικού αυτοκινήτου καθώς θα συνέχιζε να προσφέρει οικονομία και πρακτικότητα με μηδενικούς ρύπους.

Στην Κίνα από ότι φαίνεται βρίσκονται ένα βήμα μπροστά και έχουν ήδη σκεφτεί να χρησιμοποιήσουν ως βάση το Alto ως ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Η εταιρεία Jiangnan Automobile πρόσφατα ξεπέρασε τις οικονομικές δυσκολίες του παρελθόντος και επιστρέφει δυναμικά με την κατασκευή ενός νέου μοντέλου, του Jiangnan U2.

Advertisement
Advertisement

Το Jiangnan U2 είναι βασισμένο στο Ruixiang Hoen O2 της BAIC, έχοντας όμως διάφορες σχεδιαστικές επιρροές από σύγχρονα μοντέλα. Το μοντέλο στο εμπρός μέρος θυμίζει Honda e, ιδιαίτερα στα φωτιστικά σώματα, ενώ το μικρό καπό και η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια του παρμπρίζ και της οροφής δίνουν μια φουτουριστική αισθητική στο αυτοκίνητο. Οι διαστάσεις του είναι μικρές με μήκος 3,84 μέτρα και μεταξόνιο 2,51 μέτρα, ενώ οι τροχοί είναι εντυπωσιακοί 17 ιντσών.

Η Jiangnan αναφέρει ότι θα υπάρχουν δύο εκδόσεις ηλεκτροκινητήρα, μία με απόδοση 74 ίππους και 120 Nm ροπής και μία 107 ίππους και 160 Nm ροπής. Στην μπαταρία υπάρχουν επίσης δύο επιλογές με αυτονομία από 300 έως 400 χιλιόμετρα (μετρήσεις Κίνας). Η τιμή και η διαθεσιμότητα του μοντέλου (στην Κίνα) δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο το Jiangnan U2 μας δίνει μια γεύση του τι πρόκειται να γίνει όταν ξεκινήσουν τα κινεζικά μοντέλα να έρχονται προς Ευρώπη μεριά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Seat Ibiza 1.0 EcoTSI vs Suzuki Swift 1.2 Hybrid
Suzuki Swace: Περισσότερη δύναμη και τεχνολογία
Το επόμενο Suzuki Jimny θα είναι ηλεκτρικό

Advertisement