Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η καραντίνα έφερε και ρεκόρ παραβιάσεων ορίων ταχύτητας

Ελλάδα 3:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η καραντίνα έφερε και ρεκόρ παραβιάσεων ορίων ταχύτητας

ΝΕΑ

Η καραντίνα έφερε και ρεκόρ παραβιάσεων ορίων ταχύτητας

ΝΕΑ

Η βρετανική αστυνομία έφερε στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αφορούν παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομους και επαρχιακό δίκτυο.

Advertisement
Advertisement

 

Η περίοδος της καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε ύφεση, ενώ έχει αυξηθεί και η κυκλοφορία των οχημάτων. Τα πράγματα όμως ήταν τελείως διαφορετικά στις αρχές, όταν υπήρχε πλήρης απαγόρευση, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των δρόμων να είναι έρημοι. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους οδηγούς να το εκμεταλλευθούν ανάλογα, οδηγώντας χωρίς «αύριο» και παραβιάζοντας κάθε λογική.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε την περίπτωση ενός οδηγού στον αυτοκινητόδρομο M62 και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Yorkshire, όπου η τοπική αστυνομία κατέγραψε ταχύτητα 242 km/h, όταν το όριο είναι 112 km/h. Επίσης, στην περιοχή του Suffolk, στον αυτοκινητόδρομο A14 υπήρχε οδηγός που πιάστηκε να πηγαίνει με 224 km/h. Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι κάποιες ελάχιστες από τις δεκάδες που κατεγράφησαν στο διάστημα από τις 23 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, όχι μόνο σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, αλλά και σε άλλους, τόσο εκτός, όσο και εντός αστικού κύκλου. Όπως για παράδειγμα στον περιμετρικό του αεροδρομίου του Λούτον, όταν οδηγός συνελήφθει να οδηγεί με 173 km/h σε δρόμο με όριο 64 km/h.

Σύμφωνα με έρευνες, οι ώρες που σημειώθηκαν οι περισσότερες παραβάσεις ήταν μεταξύ 21:00-22:00 το βράδυ, ενώ οι υπόλοιπες μοιράζονται νωρίς το απόγευμα ή το μεσημέρι.