Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jeep ετοίμασε νέο εξακύλινδρο

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Jeep ετοίμασε νέο εξακύλινδρο

ΝΕΑ

Η Jeep ετοίμασε νέο εξακύλινδρο

ΝΕΑ

Έναν νέο εξακύλινδρο -σε σειρά- κινητήρα θα δούμε μέχρι το τέλος του έτους στη γκάμα της Jeep.

Advertisement
Advertisement

O νέος τρίλιτρος βενζινοκινητήρας είναι εξίσου (και με το παραπάνω) αποδοτικός με τον V8 της εταιρείας και θα τον δούμε σε δύο παραλλαγές.

Ο εξακύλινδρος Twin Turbo βενζινοκινητήρας εμφανίζει 15% βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με τον V8, ενώ διακρίνεται -σύμφωνα με τη Jeep- για τη γραμμικότητα του και τη μέγιστη ροπή από τις 2.350 σ.α.λ. Στην πρώτη περίπτωση ο τρίλιτρος κινητήρας αποδίδει 394 ίππους (294 kW) και 610 Nm ροπής, ενώ στην ισχυρότερη εκδοχή του, ο Hurricane αποδίδει 493 ίππους (368 kW) και 780 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Ο ισχυρός κινητήρας έχει κατασκευαστεί στο μεγαλύτερο μέρος του από αλουμίνιο, κάτι που μειώνει σημαντικά το βάρος, διαθέτει τεχνολογία άμεσου ψεκασμού και διπλό turbo. Στην παρούσα φάση αυτές είναι οι δύο μοναδικές παραλλαγές του, ενώ στο μέλλον θα τον δούμε και σε υβριδικά plug-in σύνολα, καθώς υπάρχει η αντίστοιχη πρόβλεψη. To PHEV σύνολο θα κάνει την εμφάνισή του το επόμενο έτος, με τον εξακύλινδρο να συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, καθώς και με ένα αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 PS).

Μπορεί να ακούγεται όλο αυτό με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα αναχρονιστικό, ωστόσο σε σχέση με τον V8 -που κατά πάσα πιθανότητα θα αντικαταστήσει- είναι σαφώς μία πρόοδος. Καταναλώνει και εκπέμπει λιγότερο χωρίς να στερεί από τα μοντέλα που θα εφοδιάσει τον … καυτό χαρακτήρα τους.

Advertisement

Αυτά σε πρώτη φάση θα είναι τα νέα Dodge Challlenger και Charger στα τέλη του έτους, το Jeep Wagoneer, αλλά και ορισμένα SUV που λανσάρονται μονάχα στην αγορά των ΗΠΑ. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα ακολουθήσουν και πολλά ακόμη μοντέλα του ομίλου Stellantis όσο πλησιάζουμε προς το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jeep Wrangler 4xe: Καλύτερο 4×4 για τις γυναίκες
Jeep e-Hybrid: Μια νέα εμπειρία οδήγησης (video+τιμές)
Jeep Wrangler Beach Edition: Με το μυαλό στο καλοκαίρι

Advertisement