Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar υπόσχεται ακόμα πιο όμορφα μοντέλα

Ελλάδα 16:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar υπόσχεται ακόμα πιο όμορφα μοντέλα

ΝΕΑ

Η Jaguar υπόσχεται ακόμα πιο όμορφα μοντέλα

ΝΕΑ

Η Jaguar ανακοίνωσε πρόσφατα ανανέωση για όλα τα μοντέλα της γκάμας της για το 2021 επιμένοντας σε ορισμένα στοιχεία που θεωρούνται χαρακτηριστικά για το family look των αυτοκινήτων της.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική μάρκα έχει αποφύγει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε αμφισβητούμενη αναθεώρηση της εταιρικής υπογραφής που έχουν όλα της τα μοντέλα με τη χαρακτηριστική μάσκα.

Ο Gerry McGovern, δημιουργικός διευθυντής της εταιρείας, πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στο τμήμα σχεδιασμού. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο McGovern παραδέχτηκε ότι θέλει τον επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar, Julian Thomson και τον ομόλογό του στη Land Rover, Massimo Frascella να κάνουν τα αυτοκίνητα να φαίνονται ακόμα πιο όμορφα από ότι είναι τώρα. «Μου αρέσει η σκέψη πως βοηθώ τους συναδέλφους μου στη Jaguar να φέρουν την εταιρεία στη θέση που της αξίζει. Είναι μια μοναδική μάρκα με απίστευτη ιστορία και πολλές προοπτικές», λέει ο McGovern. «Αν μπορούσε να αναπτυχθεί με τρόπο που θα την απελευθέρωνε από μερικούς από τους περιορισμούς που είχε στο παρελθόν, νομίζω ότι θα μπορούσε και πάλι να γράψει ιστορία».

Advertisement
Advertisement

Ο McGovern δεν περιέγραψε ποιοι ήταν αυτοί οι «περιορισμοί» αλλά αυτοκίνητα όπως η F-Type μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πώς θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος από τα σύγχρονα σχέδια της εταιρείας. Ο Thompson ανέλαβε τη θέση μετά την αποχώρηση του Ian Callum πέρυσι και λόγω της φύσης της δουλειάς των σχεδιαστών, μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ασφάλεια πως όλα τα πρόσφατα αποκαλυφθέντα μοντέλα της Jaguar είναι πιθανότατα έργο του Callum. Τα Jaguar XF Sedan και Jaguar F-Pace SUV για το 2021 έχουν τις πιο εκτεταμένες αλλαγές, ενώ άλλα μοντέλα όπως το E-Pace αναμένετι να αλλάξουν για το νέο έτος. Η Jaguar άνοιξε πρόσφατα ένα νέο στούντιο σχεδιασμού στο Gaydon με σταθμούς εργασίας με υπολογιστή και πλατφόρμες μοντέλου από πηλό με συνολικά 30 μηχανήματα διαμόρφωσης επιφανειών. Με τόσα πολλά προηγμένα εργαλεία στη διάθεσή της, η Jaguar είναι πια πιο ικανή να γράφει εντυπωσιακά σχέδια όπως το Vision Gran Turismo SV Concept και το XJ επόμενης γενιάς.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Πρωτότυπη Jaguar Vision Gran Turismo SV με 1.903 άλογα

Τα δυνατά χαρτιά της PHEV υβριδικής Jaguar F-Type

Advertisement

Δοκιμή: Jaguar E-Pace D150 AWD