Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover PHEV

Τα δυνατά “χαρτιά” της plug-in υβριδικής Jaguar F-Pace

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα δυνατά “χαρτιά” της plug-in υβριδικής Jaguar F-Pace

Jaguar Land Rover PHEV

Τα δυνατά “χαρτιά” της plug-in υβριδικής Jaguar F-Pace

Jaguar Land Rover PHEV

Επιδόσεις, εξοικονόμηση καυσίμου, premium-σύγχρονη εμφάνιση και πλούσιος εξοπλισμός. Η Jaguar F-Pace P400e λέει σε όλα «ναι».

Advertisement
Advertisement

Όταν κανείς αντικρύζει τη Jaguar F-Pace, κάθε απόπειρα απομάκρυνσης του βλέμματος από πάνω της κρίνεται μάταιη. Διότι η ανανέωση του premium SUV του χάρισε ένα νέο, φρέσκο και σαγηνευτικό “λουκ”.

Η ελκυστική εμφάνιση, ωστόσο, δεν συνιστά το μοναδικό “ατού” της F-Pace, πόσω μάλλον όταν αυτή παράγει 404 ps και 640 Nm ροπής, όταν ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες, που φέρουν την υπογραφή της Jaguar, και όταν η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων σημειώνουν… ελεύθερη πτώση.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το μοντέλο

Advertisement
Advertisement

Ποια είναι, όμως, η έκδοση που φέρει αυτό το πορτραίτο; Όπερ και εγένετο η Jaguar F-Pace P400e, ένα υβριδικό μοντέλο… που μπαίνει στην πρίζα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ελκυστική εμφάνιση και premium εσωτερικό

Οι αισθητικές αναβαθμίσεις στην ανανεωμένη Jaguar F-Pace αφορούν τα LED εμπρός φωτιστικά σώματα, με πιο αιχμηρή μορφή, τα οποία φέρουν και δυνατότητα τοποθέτησης λαμπτήρων με τεχνολογία Matrix. Σε στιλιστικές επεμβάσεις έχουν υποβληθεί και οι προφυλακτήρες, όπως και το καπό.

Advertisement

Ακόμη πιο διακριτές είναι και οι αλλαγές στην καμπίνα, οι οποίες εκτοξεύουν την premium αύρα. Αιχμή του δόρατος συνιστά το αναβαθμισμένο σύστημα infotainment PiviPro, ενσαρκωμένο σε οθόνη αφής των 11,4 ιντσών, όπως και το νέο τιμόνι.

Advertisement

Ευχάριστη παρουσία στον δρόμο

Όσοι φιλοξενηθούν στο εσωτερικό της F-Pace δεν θα εντυπωσιαστούν αποκλειστικά από τα υλικά, αλλά και από το γεγονός πως οι ήχοι από την κίνηση στον δρόμο, δεν εισβάλλουν στην καμπίνα. Η ποιότητα κύλισης εκτοξεύεται ελέω των τεχνολογιών Active Road Noise Cancellation και Engine Noise Cancellation, ενώ χείρα βοηθείας στον οδηγό προσφέρει η προσθήκη της πίσω κάμερας Clear Exit Monitor.

Ισχυρές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και μειωμένοι ρύποι

Advertisement

Η F-Pace Plug-in Hybrid εντυπωσιάζει με τις εκπομπές CO2 παράγοντας μηδενικούς ρύπους στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης (EV mode) που μεταφράζεται σε πολυάριθμα οφέλη.
• Μειωμένες εκπομπές CO2
• Μικρότερη φορολογία και μειωμένοι ειδικοί φόροι κατανάλωσης

Ειδικότερα, η μεικτή κατανάλωση ξεκινά από 2,2 lt/100 km (κατά WLTP), την ίδια ώρα που οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 49 g/100 kmαπαλλάσσοντας τον κάτοχο της F-Pace PHEV από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το μοντέλο

Τα εντυπωσιακά παραπάνω νούμερα οφείλονται στο plug–in υβριδικό κινητήριο σύνολο του μοντέλου, το οποίο στελεχώνεται από έναν 4κύλινδρο κινητήρα των 2.0 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς αντιστοιχεί σε 404 ps και 640 Nm ροπής, ενώ για την τροφοδότηση του ηλεκτροκινητήρα φροντίζει μια μπαταρία των 17.1 kWh που χαρίζει 53 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Το premium SUV μοντέλο μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,3 sec, η τελική ταχύτητα αποτυπώνεται σε 240 χλμ./ώρα, ενώ η μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς (AWD) διενεργείται μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Χρόνος φόρτισης

Η F-Pace Plug-in Hybrid προσφέρει άνετη φόρτιση, επαναφόρτιση εν κινήσει. Ειδικότερα μέσω της χρήσης ταχυφορτιστή 32kW DC η φόρτιση στο 80% δεν απαιτεί περισσότερα από 30 λεπτά.

Πλούσια επίπεδα εξοπλισμού

Η Plug-in υβριδική Jaguar F-Pace διατίθεται στην έκδοση R-Dynamic και συγκεκριμένα στις… υπο-εκδόσεις S, SE και HSE.

Μόλις από την R-Dynamic “S” συναντώνται 5ακτινες ζάντες 19’’ με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα, premium LED κεντρικοί προβολείς με οπτική υπογραφή “DLR”, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι πλευρικοί καθρέπτες και R-Dynamic δερμάτινο τιμόνι.

Παράλληλα, για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού φροντίζουν τα συστήματα Front και Rear Parking Aid, Cruise Control και Speed Limiter, Traffic Sign Recognition και Adaptive Speed Limiter, όπως και 3D Surround Camera.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το μοντέλο