Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρωτότυπη Jaguar Vision Gran Turismo SV με 1.903 άλογα

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρωτότυπη Jaguar Vision Gran Turismo SV με 1.903 άλογα

ΝΕΑ

Πρωτότυπη Jaguar Vision Gran Turismo SV με 1.903 άλογα

ΝΕΑ

Το μοντέλο θα τεθεί στις υπηρεσίες των οπαδών του δημοφιλούς παιχνιδιού Gran Turismo και θα επιταχύνει στα 96 χλμ./ώρα σε 1,65 sec.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου για τον ψηφιακό κόσμο του gaming και συγκεκριμένα της σειράς Gran Turismo, ανέπτυξε η Jaguar.

Ο λόγος για τη Jaguar Vision Gran Turismo SV, ένα εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο βασίζεται στο μοντέλο Jaguar Vision Gran Turismo Coupé. Το τελευταίο αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και έτυχε ευρείας απήχησης στους gamers, χάρη στο ριζοσπαστικό του design, το οδηγοκεντρικό εσωτερικό και την ακρίβεια χειρισμού του.

Περί Vision Gran Turismo SV ο λόγος, το ψηφιακό αυτοκίνητο σχεδιάστηκε από τη Jaguar, ενώ αναπτύχθηκε από την Jaguar SV. Μάλιστα, εξελίχθηκε υποβαλλόμενο σε έρευνες που γίνονται για… πραγματικά μοντέλα, ενώ έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική και τις ισχυρές, ηλεκτρικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Φέρει μια ελαφριά δομή αμαξώματος, ενσωματώνει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 1.903 ίππων και 3.360 Nm ροπής, και ενθουσιάζει ελέω της τετρακίνησης και του συστήματος κατανομής της ροπής, torque vectoring. Επιταχύνει στα 96 χλμ./ώρα από στάση σε 1,65 sec και η τελική αποτυπώνεται σε 410 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά υιοθετεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με την Coupe, ενώ εμπνέεται από τις Jaguar C & D Type. Το μεταξόνιο έχει παραμείνει στα 2.721 χλστ. και φέρει μήκος 5.540 χλστ. Για την αεροδυναμική βελτιστοποίηση (βελτίωση κάθετης δύναμης) φροντίζει ένα νέο μπροστινό σπλίτερ και μια αναδιπλούμενη πίσω αεροτομή.

Advertisement

Το εσωτερικό, τέλος, είναι πλήρως διαμορφωμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του racing, με τα διάφορα κουμπιά στο cockpit να βρίσκονται στην κατάλληλη θέση, ώστε να είναι άκοπα προσβάσιμα στον οδηγό.

Advertisement

«Τόσο η Coupe όσο και η SV έχουν αναπτυχθεί μέσω της χρήσης υπερσύγχρονων εργαλείων προσομοίωσης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα απόλυτα προηγμένο κινητήριο σύνολο και υπερσύγχρονη software τεχνολογία. Ανυπομονούμε να δούμε το αυτοκίνητο στo Gran Turismo», αναφέρουν οι άνθρωποι της μάρκας.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Audi e-tron GT: Επιβεβαίωση για την έκδοση RS

Σε εντατικές δοκιμές το Audi e-tron GT

Τα ηλεκτρικά πλάνα της Audi