Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η «γυμνή» Lamborghini Miura είναι εκθαμβωτική!

Ελλάδα 21:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «γυμνή» Lamborghini Miura είναι εκθαμβωτική!

ΝΕΑ

Η «γυμνή» Lamborghini Miura είναι εκθαμβωτική!

ΝΕΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέμε αλλά η Miura είναι –εκτός από το πρώτο supercar-ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχουν ποτέ κατασκευαστεί, όχι μόνο από τη Lamborghini και στην περίπτωση που έχουμε εδώ με το γυμνό μέταλλο, αυτό γίνεται πιο έντονο.

Advertisement
Advertisement

Είναι μια Lamborghini Miura P400 S του 1971, που έχει την υπογραφή του Bertone, αριθμό πλαισίου 4761 και αριθμό παραγωγής 575.

Η κατάστασή του ως το πρώτο supercar της αυτοκινητοβιομηχανίας και η ύπαρξή του σε περιορισμένους αριθμούς καθιστούν τη Miura συλλεκτική. Η συγκεκριμένη Miura ωστόσο, θα αποτελέσει σίγουρα μήλον της έριδος για όσους έχουν αρκετά μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς και ασχολούνται με τις συλλογές αυτοκινήτων. Η RM Sotheby’s πάντως, έχει τον τρόπο της και θα παρασύρει πολλούς στη διεκδίκηση αυτής της μοναδικής ευκαιρίας.

Αυτή η Miura ήταν κρυμμένη σε μια αποθήκη στην Καλιφόρνια για σαράντα χρόνια από τον πρώτο της ιδιοκτήτη, έναν Ιρανό φοιτητή στις ΗΠΑ ο οποίος είχε ένα μικρό ατύχημα και δεν μπόρεσε να ασχοληθεί με το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια. Τέσσερις δεκαετίες αργότερα η Miura αποκτήθηκε από έναν παθιασμένο οπαδό της μάρκας ο οποίος την έστειλε για αποκατάσταση σε ειδικούς. Η Beckman Metal Works έκανε 8 μήνες για την επιδιόρθωση των ζημιών, ενώ ο Chris Morgan της Morgan Images ασχολήθηκε με τη βαφή.

Advertisement
Advertisement

Το αυθεντικό χρώμα εξακολουθεί να φαίνεται στις πόρτες και στο μπροστινό μέρος, ενώ το εσωτερικό διατηρεί το αρχικό του μπλε χρώμα στις επενδύσεις. Όλες οι εργασίες για την αποκατεστημένη Miura τεκμηριώθηκαν πλήρως, σύμφωνα με την RM Sotheby’s. Το πιο σημαντικό, το σασί 4761 της συγκεκριμένης Miura έχει λιγότερα από 26 χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Μιλάμε για μια πραγματική χρονοκάψουλα για την οποία ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι θα φτάσει να πουληθεί με ένα τίμημα από 1,5 έως 1,9 εκατομμύρια ευρώ. Η δημοπρασία για την ξεχωριστή και πανέμορφη αυτή Lamborghini Miura, είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 14 Αυγούστου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini Huracan STO: “Και αλήτισσα και κυρία” (video)
Πωλείται μία σούπερ σπάνια Lamborghini Miura SVJ
Ferruccio Lamborghini: Από τη Ρόδο, στη Miura!

Advertisement

 

 

 

Advertisement