Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτρική BMW M θα ακούγεται σαν αγωνιστικό

Ελλάδα 6:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ηλεκτρική BMW M θα ακούγεται σαν αγωνιστικό

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική BMW M θα ακούγεται σαν αγωνιστικό

ΝΕΑ

Η BMW M δουλεύει εντατικά πάνω στη δημιουργία ενός ηχητικού συστήματος που θα προσομοιώνει σπορ μοντέλα επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους σημαντικότερους προβληματισμούς των κατασκευαστών σπορ αυτοκινήτων επιδόσεων είναι πως θα μπορέσουν να κάνουν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα να ακούγονται και να δονούνται σαν βενζινοκίνητα. Επίσης σημαντικό είναι το σύστημα μετάδοσης καθώς το κοινό αναζητάει την αίσθηση της αλλαγής ταχυτήτων ακόμα και σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Αρκετές είναι οι εταιρείες που έχουν πειραματιστεί πάνω στο ζήτημα. Η Porsche για παράδειγμα έχει δημιουργήσει ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων, η Hyundai έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό για να δημιουργεί την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο αλλάζει σχέσεις, ενώ παράλληλα έχει εξελίξει και την ηχητική ακολουθία με το N Active Sound+.

Advertisement
Advertisement

Η BMW M είναι από τις εταιρείες που έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα με το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης. Αναπόφευκτα δεν θα αργήσει η στιγμή που θα παρουσιαστεί η πρώτη ηλεκτροκίνητη BMW M και οι άνθρωποι της εταιρείας ήδη δουλεύουν πάνω σε διάφορα συστήματα μετάδοσης, ήχου ακόμα και δονήσεων.

Όπως είναι λογικό, μια BMW M που θα βρεθεί στην πίστα θα πρέπει να δίνει την κατάλληλη αίσθηση στον οδηγό για να κινηθεί σε σπορ ρυθμό. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει ανατροφοδότηση από το αυτοκίνητο σε ήχο, αλλαγές ταχυτήτων και απόδοση κινητήρα αντίστοιχη με ένα βενζινοκίνητο για να καλύψει τις ανάγκες του.

Advertisement

Η BMW M έχει ξεκινήσει να εξελίσσει τέτοια συστήματα και σίγουρα η πρώτη ηλεκτρική M θα περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο υποβοήθησης της… αίσθησης του οδηγού. Για την ώρα πάντως στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για ηλεκτρική BMW M.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW M5 Touring επιστρέφει πανίσχυρη! (+video)
Nτέρμπι αιωνίων: Audi RS 3 vs BMW M2 (+video)
Η BMW M3 Competition δείχνει στον τάρανδο πώς γίνεται (+video)