Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai αλλάζει (λίγο) και αναβαθμίζει το Ioniq 5

Ελλάδα 19:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai αλλάζει (λίγο) και αναβαθμίζει το Ioniq 5

ΝΕΑ

Η Hyundai αλλάζει (λίγο) και αναβαθμίζει το Ioniq 5

ΝΕΑ

Η Hyundai επανασχεδίασε το Ioniq 5 και το διαθέτει και σε εξοπλιστική έκδοση N-Line, πλέον.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Hyundai, το Ioniq 5, έκλεψε τις εντυπώσεις παγκοσμίως, όταν παρουσιάστηκε. Και δεν πέρασε πολύς χρόνος από τότε.

Ωστόσο, τα δεδομένα στα οχήματα αυτής της τεχνολογίας αλλάζουν πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι συμβαίνει με όσα έχουν θερμικό κινητήρα και η διαφοροποίησή τους είναι πιο εύκολη, καθώς δεν έχει το ίδιο υψηλό κόστος, συγκριτικά.

Κατά συνέπεια, οι άνθρωποι της Hyundai θέλησαν να επικαιροποιήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο τους. Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες, οι αλλαγές είναι διακριτικές. Έχουν επανασχεδιαστεί η μάσκα, οι προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ και το αυτοκίνητο διατίθεται με νέας σχεδίασης ζάντες.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η επανασχεδίαση ήταν ευκαιρία να ενισχυθεί η παρεχόμενη ασφάλεια και η δυσκαμψία του πλαισίου με την τοποθέτηση ισχυρότερων θυρών και πλαϊνών κολόνων. Επίσης, αύξησε το μήκος του οχήματος κατά δύο εκατοστά, συγκριτικά με πριν, χωρίς να επηρεαστούν οι υπόλοιπες διαστάσεις του αμαξώματός του.

Πέραν αυτών, τοποθετήθηκαν νέα αμορτισέρ για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η άνεση και η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου αλλά και να μειωθούν οι ταλαντώσεις και ο παραγόμενος θόρυβος κατά τη κίνηση. Για το τελευταίο έχει τοποθετηθεί αποδοτικότερο ηχομονωτικό υλικό στον ηλεκτροκινητήρα, ώστε να περιοριστεί ο θόρυβος που φτάνει στην καμπίνα των επιβατών.  

Επίσης, στο πίσω μέρος έχει προστεθεί υαλοκαθαριστήρας (που δεν υπήρχε όταν παρουσιάστηκε το αυτοκίνητο) και αυξήθηκε κατά πέντε εκατοστά η διάσταση της αεροτομής που βρίσκεται στην άκρη της οροφής.

Advertisement

Με την ευκαιρία της επανασχεδίασης η Hyundai θα διαθέτει Ioniq 5 και σε εξοπλιστική έκδοση «N-Line», όπως ισχύει στα μοντέλα της. Ως γνωστόν, σκοπός αυτής είναι να παρεμβάλλεται μεταξύ των απλούστερων (εξοπλιστικών εκδοχών του) και του Ioniq 5 N.

Στο εσωτερικό του, το ανανεωμένο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει περισσότερους διακόπτες, για να είναι πιο εύκολη η ενεργοποίηση συστημάτων που χρησιμοποιούνται συχνότερα από τον οδηγό, για μεγαλύτερη ευκολία του. Για παράδειγμα, τα κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα ή την υποβοήθησή του κατά τη διάρκεια στάθμευσης.

Advertisement

Επίσης, οι ποτηροθήκες μεταξύ οδηγού και συνοδηγού έχουν τοποθετηθεί κατά τον διαμήκη άξονα (από εγκάρσια) και πλάι τους υπάρχει επιφάνεια ασύρματης φόρτισης smartphone. Τέλος, στο τιμόνι υπάρχουν φωτιζόμενα στοιχεία, πλέον.

Η έκδοση «NLine» διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες χάρη και στα σπορ καθίσματα εμπρός, στη διχρωμία της ταπετσαρίας, στα μαύρα και κόκκινα στοιχεία που υπάρχουν εντός και εκτός του αυτοκινήτου, όπως και από το διαφορετικό τιμόνι και τον πίνακα οργάνων.

Τέλος, το ανασχεδιασμένο Ioniq 5 θα διαθέτει μπαταρίες μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας από πριν. Πλέον, αυτές θα είναι 84 kWh -αντί 77,4 kWh. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Hyundai, το ανανεωμένο μοντέλο θα αρχίσει να διατίθεται πρώτα στην αγορά της Νότιας Κορέας και εντός της χρόνιας και στις υπόλοιπες, μεταξύ των οποίων και η ευρωπαϊκή.

Advertisement