Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όσοι ονειρεύονταν το Hyundai N Vision 74, να το ξεχάσουν

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όσοι ονειρεύονταν το Hyundai N Vision 74, να το ξεχάσουν

ΝΕΑ

Όσοι ονειρεύονταν το Hyundai N Vision 74, να το ξεχάσουν

ΝΕΑ

Επικεφαλής της Hyundai βάζει τέλος στο όνειρο για παραγωγή του μοναδικού N Vision 74.

Advertisement
Advertisement

Το καλοκαίρι του 2022 η Hyundai παρουσίασε ένα ακαταμάχητο project του τμήματος N θέλοντας να εντυπωσιάσει το κοινό με τη σχεδιαστική και τεχνολογική της δεινότητα. Το αυτοκίνητο ήταν το Hyundai N Vision 74 και αντλούσε έμπνευση από το θρυλικό Hyundai Pony Coupe του 1974 με πολύ έντονο το στοιχείο του μοντέρνου-ρετρό.

Το αυτοκίνητο φυσικά ήταν ηλεκτρικό με απόδοση 670 ίππους και 900 Nm ροπής, ενώ η μπαταρία είχε χωρητικότητα 62,4 kWh με παράλληλη χρήση κυψελών υδρογόνου. Αρχικά το μοντέλο είχε οριστεί ως περιορισμένης παραγωγής χωρίς να έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του, ωστόσο τα νέα που έρχονται από τους ανθρώπους της Hyundai είναι ότι τελικά δεν θα υπάρξει κανέναν Hyundai N Vision 74.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άλμπερτ Μπίερμαν, Επικεφαλής του τμήματος Ν της Hyundai, μιλώντας στο Carscoops στην Αυστραλία, ξεκαθάρισε ότι το N Vision 74 δεν πρόκειται να παραχθεί. Ο ισχυρός άνδρας και τεχνικός σύμβουλος της μάρκας τόνισε ότι ένα αυτοκίνητο όπως το N Vision 74 μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα είναι προσιτό και πρακτικό για καθημερινή χρήση.

Advertisement
Advertisement

Ο κος Μπίερμαν επισήμανε επίσης ότι θέλει να βλέπει τα αυτοκίνητα με το σήμα N στους δρόμους και όχι μια φορά το μήνα σε κάποια πίστα ή σε ένα εξώφυλλο περιοδικού. Το τμήμα Hyundai N δεν φτιάχνει αυτοκίνητα μόνο για εκθεσιακούς λόγους, αλλά φτιάχνει αυτοκίνητα για να τα απολαμβάνει ο οδηγός κάθε μέρα.

Ακόμα ένα σημείο που σχολίασε ο ισχυρός άνδρας της Hyundai είναι ο τρόπος που πρέπει να ακούγονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων. Δεν βρίσκει δελεαστικό να έχουν κάποιο φουτουριστικό ήχο, αλλά θα πρέπει να ακούγονται όπως τα παραδοσιακά σπορ αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα.