Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Huawei προσέγγισε Audi και Mercedes-Benz

Ελλάδα 19:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Huawei προσέγγισε Audi και Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Η Huawei προσέγγισε Audi και Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της Huawei, του κινεζικού κολοσσού τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, ψάχνουν επενδυτές και στράφηκαν και στους Γερμανούς.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, η Huawei Technologies προσέγγισε διερευνητικά τους ανθρώπους της Audi και της Mercedes-Benz με σκοπό να τους προτείνουν εάν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μετοχές της κινεζικής εταιρείας.

Η Huawei, δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, τουναντίον. Η διερευνητική κίνησή τους έχει ως σκοπό να αναπτύξουν εμπορική δραστηριότητα αναφορικά με το λογισμικό που έχει αναπτύξει για τα καινούργια μοντέλα, ιδίως τα αμιγώς ηλεκτρικά.

Η κινεζική εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει συνεργασία και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες πέραν των εγχώριων με τις οποίες κυρίως δραστηριοποιείται τώρα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Huawei επιδιώκει να γίνει ο κυρίαρχος προμηθευτής λογισμικού και εξαρτημάτων για έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα. Γι’ αυτό πρόκειται να διασπάσει την επιχειρηματική μονάδα «Intelligent Automotive Solution» («IAS»).

Βάσει των πρώτων στοιχείων, η Huawei προσφέρει ποσοστό 3%-5% των μετοχών της στη MercedesBenz σε περίπτωση που θα υπάρξει συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία.

Advertisement

Από τη Mercedes-Benz δεν υπάρχει οποιαδήποτε σχόλιο σχετικά με την προσφορά των Κινέζων και αναφέρεται ότι πρόκειται για φήμες. Σε ό,τι αφορά στην Audi, οι αντίστοιχες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία της με τη Huawei για την ανάπτυξη σχετικού λογισμικού για οχήματα αυτόνομης οδήγησης. Όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το εντυπωσιακό Audi grandsphere στο Golden Hall
Συγκριτική δοκιμή: Mercedes-AMG C63 S Ε Performance vs BMW M3 Touring vs Audi RS4 Avant
Το Avatr 12 είναι εντυπωσιακό!

Advertisement