Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Honda αναζητά συνεργασίες στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 8:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Honda αναζητά συνεργασίες στην ηλεκτροκίνηση

Mobility

Η Honda αναζητά συνεργασίες στην ηλεκτροκίνηση

Mobility

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Honda, η ιαπωνική εταιρία είναι ανοιχτή στην προοπτική συνεργασιών με άλλους κατασκευαστές με στόχο τον διαμοιρασμό του κόστους εξέλιξης και κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και κατά συνέπεια την αύξηση του κέρδους από αυτά.

Advertisement
Advertisement

Άρθρο στο Reuters αναφέρει πως κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο CEΟ της Honda, Toshihiro Mibe τόνισε πως η εταιρία του είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο συνεργασιών επάνω στην ηλεκτροκίνηση εφόσον αυτές πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια της Honda. Μέσω των συνεργασιών και του διαμοιρασμού των εξόδων σε επίπεδο εξέλιξης και παραγωγής μπορεί να βελτιωθεί το περιθώριο κέρδους που προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, κάτι που είναι απαραίτητο για την βιωσιμότητα της ηλεκτροκίνησης αυτή τη στιγμή που η εμπορική δυναμικής της δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένη.

Παρότι εμμέσως ο Mibe έκανε σαφές πως η ηλεκτροκίνηση δεν είναι προς το παρόν επικερδής τόνισε πως οι εκτιμήσεις των ειδικών προβλέπουν σημαντική πτώση των τιμών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια καθώς θα υπάρχει ταυτόχρονη ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλά και του αριθμού πωλήσεων.

Honda electric

Advertisement
Advertisement

Πάντως τα σημερινά δεδομένα ευνοούν σίγουρα μεγάλους ομίλους όπως αυτός της VW, της Stellantis και των Renault-Nissan-Mitsubishi οι οποίοι είναι ευκολότερο να διαχειριστούν τα υψηλά κόστη εξέλιξης των νέων ηλεκτρικών μοντέλων. Θυμίζουμε πως η Honda συνεργάζεται με την GM με την οποία έχει αναπτύξει μια κοινή πλατφόρμα, την e: Architecture, η οποία θα χρησιμοποιεί τις πρωτοποριακές μπαταρίες Utium της GM.

Honda electric

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Honda S2000 του μέλλοντος θα είναι ηλεκτρικό
H Κινέζα… Ken Block με Honda Civic 450 PS (video)
Έτσι θα δείχνει το νέο Honda Civic Type R