Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα δείχνει το νέο Honda Civic Type R

Ελλάδα 23:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα δείχνει το νέο Honda Civic Type R

ΝΕΑ

Έτσι θα δείχνει το νέο Honda Civic Type R

ΝΕΑ

Η Honda την περασμένη εβδομάδα μας έδωσε μια πρώτη ματιά από το Civic Type R επόμενης γενιάς, όταν δηλαδή παρουσίασε το Civic Hatch του 2022.

Advertisement
Advertisement

Η πεντάθυρη έκδοση του εμβληματικού ιαπωνικού συμπαγούς μικρομεσαίου έχει χρησιμεύσει ως βάση για το κορυφαίο Type R, όπως συμβαίνει δηλαδή από το 1997 μέχρι σήμερα στο Civic.

Η αποκάλυψη του νέου Civic λοιπόν επέτρεψε στη KDesign AG να δημιουργήσει δύο σχεδιαστικές αποδόσεις, κάτι δηλαδή σαν προεπισκόπηση του Civic Type R επόμενης γενιάς. Τι περιλαμβάνουν αυτές και πως χαρακτηρίζεται το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα;

Οι αποδόσεις αποκαλύπτουν ένα Civic με τις συνήθεις αναβαθμίσεις που αφορούν το Type R. Εννοείται πως ο εμπρός προφυλακτήρας είναι όλα τα λεφτά με την άκρως επιθετική σχεδίαση όπως συμβαίνει και στο σημερινό μοντέλο, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το κόκκινο σήμα της Honda και του λογότυπου Type R που εδρεύει στη στενή μάσκα.

Advertisement
Advertisement

Το πίσω μέρος του νέου Civic Type R δείχνει παρόμοιο με το αντίστοιχο του σημερινού μοντέλου, με τον προφυλακτήρα να “συμπιέζεται” ουσιαστικά μεταξύ της πέμπτης πόρτας και της τριπλής απόληξης της εξάτμισης. Νέα είναι και τα φωτιστικά σώματα.

Ένα τεράστιο σπόιλερ και οι κόκκινες πλευρικές ποδιές συμπληρώνουν την πολεμική εικόνα του νέου “όπλου” της Honda. Ωστόσο, οι κατασκοπευτικές λήψεις ενός καμουφλαρισμένου Type R απέδειξαν πως το νέο μοντέλο θα υιοθετήσει αρκετές αναβαθμίσεις στο συνολικό εξωτερικό στυλ.

Θα μάθουμε περισσότερα για το κορυφαίο από πλευράς ιπποδύναμης Civic, στην πλήρη αποκάλυψη του που θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος, παράλληλα με εκείνη του Civic Hybrid.

Advertisement

Λίγα είναι γνωστά για το επερχόμενο Type R, αν και υπάρχουν ήδη πολλές εικασίες. Η Honda θα το προσφέρει μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο θα στέλνει και πάλι την ισχύ αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Το δυνατότερο των Civic αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα ο οποίος αναμένεται να αποδίδει περισσότερους από τους 320 ίππους του σημερινού μοντέλου.

Advertisement

Οι αποδόσεις μπορεί να μην είναι απολύτως ακριβείς ως προς το πώς θα μοιάζει το νέο Type R επόμενης γενιάς, ωστόσο, δίνουν το στίγμα. Η υποτονική σχεδίαση της Honda για το απλό Civic νέας εσοδείας υποδηλώνει ότι το Type R θα ακολουθήσει στα ίδια χνάρια.

Τα πάντα στο νέο Civic δείχνουν πιο ώριμα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, κάτι που προφανώς θα ισχύσει και στην ισχυρότερη έκδοση. Ωστόσο, ένα επιθετικό ζευγάρι προφυλακτήρων και μια άγρια πτέρυγα μπορεί να αλλάξει με αξιοσημείωτη ευκολία την εικόνα που έχουμε αυτή τη τη στιγμή για το επερχόμενο Type R. Ίδωμεν…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο, μη υβριδικό Honda Civic Type R επιβεβαιώθηκε
Αυτό το Honda Civic Type R Mugen RR είναι εξαιρετικά σπάνιο
Το Honda Civic hatchback με μια ματιά (video)