Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η GM ανακοινώνει το ηλεκτρικό της μέλλον

Ελλάδα 3:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η GM ανακοινώνει το ηλεκτρικό της μέλλον

Mobility

Η GM ανακοινώνει το ηλεκτρικό της μέλλον

Mobility

Μέσα στα ηλεκτρικά σχέδια της GM για το μέλλον, περιλαμβάνεται και ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο από το Cadillac.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Barclays για το αυτοκίνητο, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με το μέλλον των μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Ξεκινώντας με νέα μοντέλα, η GM θα λανσάρει 30 ηλεκτρικά σε όλο τον κόσμο έως το 2025. Περισσότερα από 20 από αυτά θα είναι διαθέσιμα στη Βόρεια Αμερική και θα προέρχονται από τις Chevrolet και Cadillac. Αυτό θα διασφαλίσει ότι υπάρχουν ηλεκτρικά οχήματα σε «κάθε πλαίσιο τιμής, για δουλειά, περιπέτεια, επιδόσεις αλλά και οικογενειακή χρήση». Ενώ η εταιρεία δεν ήταν έτοιμη να παρουσιάσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, μια σειρά νέων μοντέλων για την Β. Αμερική αποκαλύφθηκε ως στόχος, συμπεριλαμβανομένων των «βασικών ηλεκτρικών» σε ότι αφορά το κόστος, που θα παρουσιάσει η Cadillac.

Advertisement
Advertisement

Η Cadillac θα προσφέρει επίσης το Lyriq που έχει ήδη ανακοινωθεί καθώς και μερικές άλλες ηλεκτρικές προτάσεις για την κατηγορία των crossover. Παράλληλα, δίπλα στην ναυαρχίδα Celestiq θα έρθει να προστεθεί και ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV. Προχωρώντας στην GMC, η οποία θα προσφέρει το Hummer EV pickup καθώς και ένα Hummer EV SUV, θα έχει στο μέλλον και ένα mainstream ηλεκτρικό pickup, το οποίο θα πρέπει να είναι πιο προσιτό από το Hummer EV, με κόστος που υπολογίζεται ανάμεσα στις 80 και 110 χιλιάδες δολάρια. Μιλώντας για προσιτά μοντέλα, η Chevrolet θα προσφέρει μια ποικιλία από mainstream EV. Εκτός από το Bolt και Bolt EUV, η μάρκα θα διαθέτει μεγάλο ηλεκτρικό pickup, πιθανότατα παρόμοιο με αυτό της GMC.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Cadillac: Πιέζει τους αντιπροσώπους της για φορτιστές

Θα αγόραζες αυτή τη “σφήνα” για 2.100 ευρώ;

Advertisement

Το εντυπωσιακό ρεπερτόριο του ηλεκτρικού Hummer