Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα αγόραζες αυτή τη «σφήνα» για 2.100 ευρώ;

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα αγόραζες αυτή τη «σφήνα» για 2.100 ευρώ;

ΝΕΑ

Θα αγόραζες αυτή τη «σφήνα» για 2.100 ευρώ;

ΝΕΑ

Είναι μια ιδιοκατασκευή, ενός εργαζόμενου στη GM τη δεκαετία του ’70. Διθέσιο, κοντό και φαρδύ, με τον V8 κινητήρα ανάμεσα στους δύο επιβαίνοντες, το περίεργο αυτό μοντέλο είναι προς πώληση.

Advertisement
Advertisement

Έχει αλλάξει κάμποσες φορές χέρια- και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί.

Είναι το αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από έναν εργαζόμενο της GM χρησιμοποιώντας ένα πλαίσιο Pontiac LeMans και έχει τεθεί και πάλι προς πώληση διαδικτυακά, μέσω του Craigslist. Ο σχεδιασμός αυτού του αυτοκινήτου με τις έντονες ακμές, έχει μια μικρή ομοιότητα με το Cybertruck της Tesla. Στην πραγματικότητα όμως, το αυτοκίνητο μοιάζει πολύ πιο αληθινό με την αισθητική του αυτοκινήτου που ενέπνευσε τους σεναριογράφους του «Blade Runner». Το αυτοκίνητο βρίσκεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ και προσφέρεται από τον νυν ιδιοκτήτη του, έναντι του ποσού των 2.103 ευρώ (2.500 δολάρια). Ο ιδιοκτήτης αναφέρει πως μόλις ολοκλήρωσε ένα μεγάλο road trip με το Wedge, κατά τη διάρκεια του οποίου χρειάστηκε να αλλάξει ψυγείο και να επιδιορθώσει κάποιες διαρροές από κύκλωμα του ψυκτικού υγρού.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που –όπως σημειώνει ο ίδιος- χρειάζεται το αυτοκίνητο, είναι μια γενική επισκευή του κινητήρα και του κιβωτίου, καθώς και από τα δύο εντοπίζεται διαρροή λιπαντικού. Η περίεργη όψη του προφανώς και είναι ο μόνος λόγος για να το αποκτήσει κανείς, μια και τίποτα άλλο δεν είναι θελκτικό επάνω του. Ο ιδιοκτήτης που έχει βάλει την αγγελία, λέει πως έχει περάσει καλά μαζί του αλλά το κράτησε κάτι παραπάνω από 2 μήνες στην κατοχή του μόνο- και αυτό λέει πολλά. Το Wedge είναι ένα αυτοκίνητο που έφτιαξε στο σπίτι του ένας εργαζόμενος της GM στα τέλη της δεκαετίας του ’70, χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά που περίσσευαν από άλλες κατασκευές. Μέρη του πλαισίου του προέρχονται από Pontiac LeMans του 1963. Το Wedge είναι κατασκευασμένο από ατσάλι με πάνελ αλουμινίου για το αμάξωμα και διαθέτει αφαιρούμενη οροφή. Ο κινητήρας που βρίσκεται ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό, είναι από Buick του 1963. Πρόκειται για ένα V8 αλουμινένιο σύνολο που απέδιδε στα νιάτα του, περίπου 150 ίππους. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 3,5 μέτρα, πλάτος 1,9μ. και ύψος 1,3 μέτρα και περιμένει τον τολμηρό που θα το αποφασίσει να του δώσει ένα νέο σπίτι.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Δείτε το Lada που περπατάει (VIDEO)

Advertisement

Ένα εντυπωσιακό Fiat Uno με… 8 τροχούς (VIDEO)