Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Γαλλία βάζει πλαφόν στην επιδότηση των ηλεκτρικών

Ελλάδα 23:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Γαλλία βάζει πλαφόν στην επιδότηση των ηλεκτρικών

ΝΕΑ

Η Γαλλία βάζει πλαφόν στην επιδότηση των ηλεκτρικών

ΝΕΑ

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να επιδοτήσει την αγορά καινούργιων ηλεκτρικών οχημάτων στην εγχώρια αγορά και το 2034. Όμως, αναγκάστηκε να το περιορίσει. Ας δούμε τον λόγο.

Advertisement
Advertisement

Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου (2023) η γαλλική κυβέρνηση ψήφισε νόμο για την προώθηση των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά της χώρας.

Αυτός προέβλεπε την υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν ένα νέο μοντέλο αυτής της τεχνολογίας κίνησης. Έτσι, αίτηση μπορούσαν να υποβάλλουν όσοι είχαν δηλώσει ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.400 ευρώ εφόσον είναι άγαμοι ή 39.600 ευρώ για έγγαμους και με ένα παιδί.

Advertisement
Advertisement

Το πρόγραμμα προέβλεπε την επιδότηση συνολικά 20.000 αιτήσεων από ισάριθμους ενδιαφερόμενους. Αυτοί θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα ηλεκτροκίνητο λαμβάνοντας ποσό μεταξύ 5.000 έως 7.000 ευρώ ή να το χρησιμοποιούν μέσω leasing με 100 έως 150 ευρώ τον μήνα.

Το αυξημένο ενδιαφέρον των Γάλλων ανάγκασε τους κυβερνώντες να αυξήσουν τον αριθμό των αιτούντων αλλά να βάλουν ένα όριο, καθώς το συνολικό ποσό που θα δινόταν ως επιδότηση έχει οριστεί στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση της Γαλλίας αποφάσισε να εγκρίνει 50.000 αιτήσεις τελικά, όταν ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει τις 90.000. Όπως έγινε γνωστό, για το 2024 δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο νέο πρόγραμμα επιδότησης και ότι θα επανεξεταστεί το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ξανά από το 2025.

Σκοπός της γαλλικής κυβέρνησης είναι να προωθήσει τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά ώστε να βοηθήσει τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να αυξήσουν την παραγωγή των συγκεκριμένων μοντέλων τους. Επίσης, να πράξει το ίδιο και για εταιρείες άλλων χωρών αρκεί τα αυτοκίνητά τους να κατασκευάζονται στην Ευρώπη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γαλλία: Μέτρα εναντία στα EV που κατασκευάζονται στην Κίνα
Τι θα λέγατε για ηλεκτρικό με 54 ευρώ το μήνα;
Οι Αμερικανοί «ψηφίζουν» ηλεκτρικά, αλλά με τιμές συμβατικών!