Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford ετοιμάζει μία νέα γενιά ηλεκτροκίνητων και υβριδικών μοντέλων

Ελλάδα 5:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford ετοιμάζει μία νέα γενιά ηλεκτροκίνητων και υβριδικών μοντέλων

ΝΕΑ

Η Ford ετοιμάζει μία νέα γενιά ηλεκτροκίνητων και υβριδικών μοντέλων

ΝΕΑ

Η Ford θα αποκαλύψει στην εκδήλωση «Go Further» μια νέα γενιά ηλεκτροκίνητων οχημάτων της που θα πλαισιωθεί από τα Fiesta και Focus EcoBoost Hybrid.

Advertisement
Advertisement

 

Η Ford Ευρώπης θα προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις που σχετίζονται με τα ηλεκτροκίνητα, επαγγελματικά και SUV οχήματά της στην εκδήλωση “Go Further” που ξεκινά στο Άμστερνταμ στις 2 Απριλίου.

Advertisement
Advertisement

Το όραμα της για τη νέα εποχή της αυτοκίνησης περιλαμβάνει μία νέα γενιά έξυπνων οχημάτων για έναν έξυπνο κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, η Ford θα προσφέρει μία πολυσυλλεκτική γκάμα κινητήριων συνόλων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των πελατών

Τα Fiesta και Focus EcoBoost Hybrid θα αποκαλυφθούν ως μέρος μιας ολοκληρωμένης και συναρπαστικής νέας σειράς υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, SUV και επαγγελματικών οχημάτων Με την ευκαιρία της εκδήλωσης «Go Further» που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ στις 2 Απριλίου, η Ford ετοιμάζεται για ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, τα επαγγελματικά οχήματα αλλά και τα SUV μοντέλα της, οραματιζόμενη μία νέα εποχή στην αυτοκίνηση.

Ο Steven Armstrong, group vice president & president, Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής, Ford Motor Company, και νέος chairman, Ford Ευρώπης, πλαισιωμένος από μία εκτελεστική ηγετική ομάδα συμπεριλαμβανομένου του Stuart Rowley, νέου president, Ford Ευρώπης, θα ανακοινώσει ενδιαφέρουσες ειδήσεις και προϊόντα, όπως μία πολυδιάστατη γκάμα υβριδικών/ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων.Αυτή η νέα γενιά έξυπνων οχημάτων για έναν έξυπνο κόσμο θα συμβάλλει σε ένα καθαρότερο και πιο αθόρυβο μέλλον φέρνοντας τις αξίες της μάρκας Ford – όπως είναι η αξιοπιστία, ο προσιτός χαρακτήρας και η οδηγική απόλαυση – στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement

Η Ford ανακοινώνει  ότι με τα νέα Fiesta and Focus EcoBoost Hybrid ήπιας υβριδικής τεχνολογίας των 48-volt που θα λανσαριστούν του χρόνου, η εταιρεία θα διαθέτει μία από τις πιο ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικές σειρές μοντέλων που θα φέρουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης πιο κοντά σε περισσότερους καταναλωτές.

Advertisement

«Τα νέα μοντέλα Fiesta και Focus EcoBoost Hybrid αποτελούν παράδειγμα της δέσμευσής μας να παρέχουμε νέα, πιο βιώσιμα περιβαλλοντικά οχήματα, προηγμένες τεχνολογίες και πολύτιμες υπηρεσίες προς τους πελάτες μας, και σκοπεύουμε να ανακοινώσουμε ακόμα περισσότερα στο Άμστερνταμ την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια» δήλωσε ο Armstrong. «Έχουμε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναπτύξουμε κινητήρια σύνολα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας για δύο από τα δημοφιλέστερα μοντέλα μας, καταφέρνοντας να διατηρήσουμε χαμηλά το κόστος για τον καταναλωτή, σε συνδυασμό πάντα με την φιλοσοφία ‘οδηγικής απόλαυσης’ Ford.

 

Ηλεκτροκίνητα Fiesta και Focus

Advertisement

 

Τα Fiesta EcoBoost Hybrid και Focus EcoBoost Hybrid θα βασίζονται σε μία προηγμένη, ήπια υβριδική αρχιτεκτονική, ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να εξασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση και απολαυστική οδηγική εμπειρία με μεγαλύτερη ισχύ και πιο άμεση απόκριση.

Μια ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) με κίνηση μέσω ιμάντα αντικαθιστά τον στάνταρ εναλλάκτη, επιτρέποντας την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt.

Το σύστημα BISG λειτουργεί και σαν μοτέρ μέσω συνεχούς συνεργασίας με τον χαμηλών τριβών τρικύλινδρο κινητήρα καύσης 1.0L EcoBoost χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενέργεια τόσο για την παροχή πρόσθετης ροπής υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης και επιτάχυνσης, όσο και για τη λειτουργία των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων του οχήματος.

Η πρόσθετη ροπή του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και πιο άμεση απόκριση, κυρίως στις χαμηλότερες στροφές. Το σύστημα BISG επέτρεψε επίσης στους μηχανικούς της Ford να αυξήσουν την ισχύ του 1.0L EcoBoost κινητήρα με τη χρήση ενός μεγαλύτερου υπερσυμπιεστή, περιορίζοντας έτσι την υστέρηση στην απόκριση (turbo-lag).

«Ο κινητήρας μας 1.0L EcoBoost έχει ήδη αποδείξει ότι η απόδοση και οι επιδόσεις μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά. Η τεχνολογία EcoBoost Hybrid προάγει αυτή τη φιλοσοφία στο επόμενο επίπεδο» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Μάρκετινγκ, Πωλήσεων & Service, Ford Ευρώπης. «Πιστεύουμε ότι οι πελάτες θα ενθουσιαστούν από την αθόρυβη λειτουργία και την άμεση απόκριση των EcoBoost Hybrid, αλλά και από τις μειωμένες επισκέψεις στα πρατήρια καυσίμου.»

Εξάλλου, το νέο Mondeo Hybrid wagon, το οποίο αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος διαθέτοντας υβριδική τεχνολογία, υπόσχεται μία πολιτισμένη οδηγική εμπειρία με βενζινο-ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελεί μία ασυναγώνιστη πρόταση έναντι των κινητήρων diesel. Το Mondeo Hybrid wagon είναι το μοναδικό, πλήρως υβριδικό wagon στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών μοντέλων.

Η Ford λανσάρει επίσης λύσεις ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (mild-hybrid) για να αυξήσει την απόδοση των Transit και Transit Custom vans, καθώς και εκείνη της επιβατικής έκδοσης του Tourneo Custom των οκτώ/εννέα θέσεων, που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά.

Η Ford έχει ήδη ανακοινώσει ότι όλα τα μοντέλα της – νέα ή νέες εκδόσεις υφιστάμενων οχημάτων – που λανσαρίστηκαν από το νέο Focus και μετά θα περιλαμβάνουν στο μέλλον μία ή περισσότερες ηλεκτροκίνητες προτάσεις. Έτσι, από το Fiesta έως και το Transit, θα προσφέρονται ήπιες υβριδικές (mild-hybrid), πλήρως υβριδικές (full-hybrid), plug-in υβριδικές ή αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρία.