Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η FIAT εγκαινιάζει μία νέα εποχή, με βιώσιμη κινητικότητα προσιτή για όλους

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η FIAT εγκαινιάζει μία νέα εποχή, με βιώσιμη κινητικότητα προσιτή για όλους

ΝΕΑ

Η FIAT εγκαινιάζει μία νέα εποχή, με βιώσιμη κινητικότητα προσιτή για όλους

ΝΕΑ

Με τους περιβαλλοντολόγους να επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία πως διανύουμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή για το μέλλον του οικοσυστήματος, δεν μας προκαλεί έκπληξη που όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες επιλέγουν να επενδύσουν περισσότερο στη βιωσιμότητα, μέσα από μοντέλα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. 

Advertisement
Advertisement

Κάπου εδώ, βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Πόσο προσιτά είναι τα συγκεκριμένα μοντέλα για εμάς τους οδηγούς; Άραγε είναι εξίσου αποδοτικά, εύχρηστα και παρουσιάζουν το ίδιο ή χαμηλότερο κόστος χρήσης από τα αυτοκίνητα με τα οποία έχουμε συνηθίσει να μετακινούμαστε μέχρι σήμερα;

Στα παραπάνω ερωτήματα έρχεται να δώσει απαντήσεις η FIAT μέσα από την αποκάλυψη των δύο νέων μοντέλων της, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, ενώ συγχρόνως εγκαινιάζουν μία νέα, ελπιδοφόρα εποχή για τη βιώσιμη αυτοκίνηση, ένα μέλλον όπου ό,τι θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, θα είναι και προσιτό προς όλους.

Advertisement
Advertisement

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι οδηγοί δεν είμαστε ακόμη ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τις σύγχρονες τεχνολογίες που μας προσφέρει η εξηλεκτρισμένη μετακίνηση. Ωστόσο, ακριβώς επειδή γνωρίζουμε πως φαινόμενα όπως η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη έχουν αρχίσει να παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις, είμαστε πιο πρόθυμοι και έτοιμοι να συμμετέχουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη, μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα με «όχημα» τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να μετακινούμαστε. Σε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, έρχεται να συνεισφέρει και η FIAT, με το νέο SUV FIAT 500X Hybrid (Urban, Cross, Sport, Dolcevita) και με το FIAT Tipo Hybrid (Hatchback, Cross και Station Wagon), δίνοντας μας προσιτές επιλογές βιώσιμης αυτοκίνησης.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα της Fiat διαθέτουν το μοναδικό 48volt σύστημα με αυξημένες δυνατότητες, που είναι εξαιρετικά αποδοτικό και κυρίως, προσιτό και πρακτικό για το ευρύ κοινό, καθώς προσφέρει σημαντικά χαμηλότερο κόστος χρήσης, ενώ διαθέτει χαμηλό βαθμό πολυπλοκότητας. Πιο αναλυτικά, ο συνδυασμός του τετρακύλινδρου turbo της νέας γενιάς FireFly, που έχει χωρητικότητα 1,5 λίτρων, απόδοση 130 ίππων και 240 Nm και υποβοήθηση από έναν ηλεκτροκινητήρα BSG που προσφέρει αθόρυβη και άμεση εκκίνηση, του ισχυρού ηλεκτροκινητήρα των 15 kW με το παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα των 48V καθώς και του νέου, αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων είναι μοναδικός. Μάλιστα, ο κύριος ηλεκτροκινητήρας δίνει τη δυνατότητα κίνησης ακόμα και όταν ο κινητήρας βενζίνης βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Advertisement

Οικονομία καύσιμου και χαμηλές εκπομπές σε συνδυασμό με μοναδικές επιδόσεις

Advertisement

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η τεχνολογία που διαφοροποιεί τα δύο νέα μοντέλα της FIAT από κάθε άλλο υβριδικό όχημα που κυκλοφορεί στην αγορά, είναι το μοναδικό 48volt σύστημα με αυξημένες δυνατότητες, ο καινοτόμος ηλεκτροκινητήρας του οποίου εξασφαλίζει την οικονομία καύσιμου και τις εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 (έως και -11%) αλλά ταυτόχρονα και τις εξαιρετικές επιδόσεις. Ενδεικτικό είναι πως το συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα παρουσιάζει σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση εντός του αστικού ιστού, ακόμα και σε σχέση με ένα αυτοκίνητο diesel. Όσο για τις επιδόσεις, στο FIAT Tipo Hybrid η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ ώρα διαρκεί μόλις 9,0 δευτερόλεπτα, ενώ στο FIAT 500X Hybrid 9,4 δευτερόλεπτα, χάρη στην άμεση παροχή ροπής από τον προηγμένο ηλεκτροκινητήρα.

Επιπλέον, η απόδοση του θερμικού κινητήρα υποστηρίζεται σε κάθε φάση από τον ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας αξεπέραστη απόκριση στο γκάζι. Ακόμη και στην περίπτωση που το όχημα κινείται ηλεκτρικά και χρειάζεται άμεση δύναμη, χάρη στο μικρό ηλεκτροκινητήρα BSG ο θερμικός κινητήρας εκκινεί χωρίς καθυστέρηση και επιταχύνει δυναμικά τόσο το 500X όσο και το Tipo. Ειδικότερα για όσους κινούνται στην πόλη, τα νέα μοντέλα της FIAT αποτελούν εξαιρετικές επιλογές, καθώς σε συνθήκες χαμηλών ταχυτήτων κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ την ίδια στιγμή κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, το σύστημα ανακτά ενέργεια, φορτίζοντας τη μπαταρία.

Advertisement

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο νέα μοντέλα της FIAT, το FIAT 500X Hybrid και το FIAT Tipo Hybrid, ξεχωρίζουν και για την αξεπέραστη αποδοτικότητα και την άνεση που μας προσφέρουν σε κάθε διαδρομή, συστήνοντάς μας τα πολλαπλά οφέλη μίας αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης. Την ίδια στιγμή, έρχονται και ενισχύουν τη συνεργασία της FIAT με τον φιλανθρωπικό οργανισμό (RED), οπότε πέρα από το περιβαλλοντολογικό όφελος, συνεισφέρουν σημαντικά και στην αντιμετώπιση των πανδημιών.

Τα νέα 500X Hybrid και Tipo Hybrid είναι διαθέσιμα προς παραγγελία από το Επίσημο Δίκτυο Διανομέων της FIAT στην Ελλάδα. Όπως και το σύνολο της γκάμας της μάρκας καλύπτονται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση ή εγγύηση 200.000 χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας δωρεάν υπηρεσία οδικής βοήθειας. Όλα τα 500X Hybrid και Tipo Hybrid έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο Δακτύλιο, ενώ όλα τα Tipo Hybrid απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Fiat Topolino επιστρέφει!
Δοκιμή: Fiat 500e 3+1 Icon
O Tom Hanks πουλάει το αγαπημένο Fiat 126p του