Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Fiat Topolino επιστρέφει!

Ελλάδα 15:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Fiat Topolino επιστρέφει!

ΝΕΑ

Το Fiat Topolino επιστρέφει!

ΝΕΑ

Ένα ιστορικής σημασίας μικρό αυτοκίνητο πόλης φαίνεται πως είναι έτοιμο να αναβιώσει για τους Ιταλούς.

Advertisement
Advertisement

Το Topolino παρουσιάστηκε το 1936 και αποτέλεσε τον προάγγελο του Fiat 500.

Αυτή η αναβίωση αναμένεται βέβαια να έχει έντονη τη σφραγίδα του ομίλου Stellantis καθώς το σύγχρονο Topolino -κατά πάσα πιθανότητα- θα βασίζεται στα Citroen Ami και Opel Rockse. Το μικρό ηλεκτρικό πόλης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναμένεται να έχει πιο φινετσάτη εμφάνιση από τα δύο αδελφάκια του. Έτσι οι Ιταλοί της Fiat θα προσπαθήσουν να αφήσουν το στίγμα τους στο επερχόμενο ηλεκτρικό πόλης, αλλά και να εμπλουτίσουν τη γκάμα τους σε μία πολύ ιδιαίτερη κατηγορία.

Το Topolino θα μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και με δίπλωμα για δίκυκλο, ενώ λόγω της χαμηλής τελικής του ταχύτητας και των διαστάσεων, σε ορισμένες χώρες ο οδηγός δεν χρειάζεται καν να έχει συμπληρώσει τα 17 έτη. Το μικρό EV -σύμφωνα με την πλατφόρμα των άλλων δύο- θα φθάνει τα 2,410 μέτρα σε μήκος, 1,39 μέτρα φάρδος και το ύψος θα είναι λογικά εφάμιλλο με αυτό του Ami (θα ξεπερνάει τα 1,50 μέτρα).

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι το λιλιπούτειο ηλεκτρικό είναι διθέσιο (H Opel το λανσάρει και σε Cargo, που είναι ήδη διαθέοιμη για το Citroen Ami), το βάρος του μόλις 471 κιλά και η αυτονομία του αγγίζει τα 75 χλμ., με την τελική να περιορίζεται στα 45 χλμ./ώρα. Η πλήρης φόρτιση χρειάζεται 3,0 ώρες σε στάνταρ οικιακή πρίζα.

Το Topolino θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του ομίλου στην Kentira του Μαρόκο, με την συνολική παραγωγή να αυξάνεται από τις 18.000 μονάδες του 2021 στις 20.000 για το έτος που διανύουμε. Ο στόχος για το 2023 είναι 35.000 και για το 2024 είναι 40.000 αυτοκίνητα αντίστοιχα. Λεπτομέρειες σχετικά με την έλευση του ιταλικού μικρού δεν έχουν διαρρεύσει προς ώρας, αφού πρώτα πρέπει να επισημοποιηθεί δια στόματος Carlos Tavares.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To νέο Citroen Ami των 5.500 ευρώ (video)
Το λιλιπούτειο Citroen Ami έγινε off-road
Citroen Ami για ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό Σώμα – Για πού προορίζονται