Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari ξεκινά την παραγωγή αυτοκινήτων στις 8 Μαΐου

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari ξεκινά την παραγωγή αυτοκινήτων στις 8 Μαΐου

ΝΕΑ

Η Ferrari ξεκινά την παραγωγή αυτοκινήτων στις 8 Μαΐου

ΝΕΑ

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη σταδιακή επανεκκίνηση της παραγωγής οχημάτων στα εργοστάσιά της Maranello και Modena.

Advertisement
Advertisement

 

Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε τις κατασκευαστικές δραστηριότητες στις 4 Μαΐου, και αναμένεται να περάσει σε πλήρη παραγωγή στις 8 Μαΐου. Σας θυμίζουμε πως η Scuderia είχε κλείσει τις εγκαταστάσεις της στα μέσα Μαρτίου ως αποτέλεσμα της επιδημίας Covid-19. Αυτή η διακοπή εργασιών ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

Οι δραστηριότητες της εταιρίας ξεκίνησαν με μια σειρά ενημερώσεων και εκπαίδευσης ασφάλειας την περασμένη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τα προληπτικά μέτρα, που πρέπει να ληφθούν για την υγεία τους. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα κάνει ελέγχους στις εισόδους και σε σταθμούς εργασίας, όπως είναι απαραίτητο, ενώ πολλά μέρη των εγκαταστάσεων έχουν αναδιοργανωθεί και θα ισχύουν νέοι κανόνες για την χρήση κοινόχρηστων περιοχών.

Ένα μοναδικό περιπολικό: Ferrari 250 GTE

Η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει τα εργοστάσιά της στο Maranello και τη Modena, που βρίσκονται και τα δύο στη βόρεια ιταλική περιοχή της Emilia-Romagna, στις 14 Μαρτίου όταν η περιοχή βρέθηκε στο κέντρο του ξεσπάσματος του Covid-19 καθώς και λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Advertisement

Τον Απρίλιο, η Ferrari, ανακοίνωσε το σχέδιο «Back on Track», το οποίο σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον κατά την επανεκκίνηση των εργασιών της. Αναπτύχθηκε με μια ομάδα ιολόγων και εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι πρότειναν και εφαρμόζουν εθελοντικές εξετάσεις ελέγχου για τον Covid-19. Από το τεστ θα περάσουν όλοι (οι 4.000 υπάλληλοι, τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και το προσωπικό των προμηθευτών που εργάζονται στην εταιρεία).

Advertisement

Επιπλέον σύμφωνα με αυτό το project, κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή για να λάβει ιατρική υποστήριξη για την παρακολούθηση των συμπτωμάτων του κοροναϊού. Η Ferrari είπε ότι θα μοιραστεί τα αποτελέσματα του με τις περιφερειακές αρχές. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα παρέχει επίσης μια υπηρεσία υγείας και ψυχολογικής βοήθειας στο προσωπικό της, δηλώνοντας ότι οποιοσδήποτε υπάλληλος που θα βρεθεί θετικός στον Covid-19 θα λάβει ειδική δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη, ιατρική και νοσηλευτική υποστήριξη στο σπίτι, μαζί με την υποστήριξη ιατρικού εξοπλισμού.

Ferrari F42: Ο ψηφιακός διάδοχος της θρυλικής F40

Παρά το κλείσιμο του εργοστασίου, αυτοκινήτων η εταιρεία κατασκεύασε αναπνευστικές βαλβίδες και εξαρτήματα στο εργοστάσιό του Maranello, χρησιμοποιώντας το τμήμα πρωτοτύπων για να παράγει θερμοπλαστικά εξαρτήματα. Αυτά χρησιμοποιήθηκαν σε μάσκες και αναπνευστήρες των Μονάδων Εντατική Θεραπείας.

Advertisement