Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari F42: Ο ψηφιακός διάδοχος της θρυλικής F40

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari F42: Ο ψηφιακός διάδοχος της θρυλικής F40

ΝΕΑ

Ferrari F42: Ο ψηφιακός διάδοχος της θρυλικής F40

ΝΕΑ

Η λαχτάρα αρκετών tifosi για μια σύγχρονη εκδοχή της Ferrari F40 φαίνεται πως ικανοποιείτα στην εικονική πραγματικότητα χάρη στην έμπνευση ενός σχεδιαστή που μας παρουσιάσει την εντυπωσιακή F42.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιαστής Paul Breshke αποκαλύπτει πως χρειάστηκε επτά μήνες για να ολοκληρώσει τον ψηφιακό διάδοχο της F40, την Ferrari F42 και θα πρέπει να ομολογήσουμε πως το αποτέλεσμα μπορεί να πείσει ακόμα και τους πλέον δύσπιστους. Ο δημιουργός φαίνεται πως έχει επικεντρώσει την προσοχή του στην F40 χωρίς όμως να προσπεράσει αισθητικά στοιχεία που βρίσκουμε και σε άλλα μοντέλα της ιταλικής εταιρίας.

Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να κρύψουμε πως η όψη του εμπρός μέρους αλλά και αρκετές καμπύλες δείχνουν μια σύνδεση της F42 με τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Ferrari που εκφράζεται μέσα από της F8 Tributo και την P80/C ενώ το πλαϊνό προφίλ μοιράζεται κάποια χαρακτηριστικά της LaFerrari και της Enzo. Ωστόσο είναι δεδομένο πως το συνολικό αποτέλεσμα πετυχαίνει απόλυτα το στόχο του και φέρνει αμέσως στο μυαλό το πρωτότυπο μοντέλο, χάρη σε χαρακτηριστικά στοιχεία όπως για παράδειγμα η ενσωματωμένη στο αμάξωμα μεγάλη πίσω αεροτομή, η σφηνοειδής σιλουέτα ή ακόμα και οι φουτουριστικές ζάντες που μοιάζουν σαν μια μετεξέλιξη αυτών της F40.

Advertisement
Advertisement

Αν και η δουλειά του Paul Breshke είναι τόσο άρτια που θα μπορούσε να ταρακουνήσει ακόμα και του υπεύθυνους της Ferrari, η F42 είναι μάλλον ότι πιο κοντινό θα δούμε στην F40 καθώς η ιταλική εταιρία έχει κάνει ξεκάθαρο πως δεν έχει καμία πρόθεση να επαναφέρει την θρυλική ονομασία ή οτιδήποτε σχετικό με αυτή στο προσκήνιο. Άλλωστε η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο πρώτο SUV της εταιρίας, την Parosangue που αναμένεται το 2021 και που θεωρείται δεδομένο πως θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρίας.