Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari 250 GTO του Τομ Κρουζ, τελικά δεν ήταν…. Ferrari

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari 250 GTO του Τομ Κρουζ, τελικά δεν ήταν…. Ferrari

ΝΕΑ

Η Ferrari 250 GTO του Τομ Κρουζ, τελικά δεν ήταν…. Ferrari

ΝΕΑ

Η θρυλική Ferrari GTO της ταινίας Vanilla Sky αποδείχτηκε ότι ήταν απλά μια φτηνή ρεπλίκα.

Advertisement
Advertisement

Όσοι έχετε δει την ταινία Vanilla Sky στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τομ Κρουζ, είναι αδύνατο να μη θυμάστε την πρώτη σκηνή. Ο Αμερικανός ηθοποιός εμφανίζεται πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari 250 GTO να τριγυρίζει στους δρόμους της Νέας Υόρκης ως Άνταμ Άμις πριν ξεκινήσει η ατελείωτη δράση της ταινίας.

Οι φανατικοί της ιταλικής μάρκας μάλλον τώρα θα απογοητευτούν καθώς αποδείχτηκε πρόσφατα ότι αυτό το αυτοκίνητο τελικά δεν ήταν μια από τις μόλις τριανταέξι 250 GTO που είχαν κατασκευαστεί το 1976. Το αυτοκίνητο δεν είναι άλλο από μια ρεπλίκα από τη Joe Alphabet η οποία είχε κατασκευάσει ένα κιτ που ονομαζόταν Alpha One GTO.

Η Ferrari δε συνηθίζει να δίνει τα δικαιώματα σε άλλες εταιρίες να αντιγράφουν τα μοντέλα της, ωστόσο η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ιδιαίτερη. Ο Μπάρι Γκόλντστάιν, ιδιοκτήτης της Eagle Engineering στην Καλιφόρνια είχε σχεδιάσει ένα σπορ αυτοκίνητο βασισμένο στο Datsun-Z με αμάξωμα από fiberglass και ίδιες ακριβώς διαστάσεις με τη Ferrari 250 GTO. Οι Ιταλοί δεν επέτρεψαν να συνεχίσει ο Γκόλντστάιν να φτιάχνει το συγκεκριμένο σχέδιο και τον ανάγκασαν μετά από πιέσεις να παραδώσει τα σχέδια στην ιταλική εταιρεία Joe Alphabet.

Advertisement
Advertisement

Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το Alpha One GTO, το οποίο τελικά ήταν εκείνο που πρωταγωνίστησε στην ταινία Vanilla Sky. Η συγκεκριμένη «μαϊμού» Ferrari έχει αμάξωμα από fiberglass σχεδιασμένο από την Alpha Design και είναι βαμμένο σε σκούρο μπλε χρώμα. Φέρει λογότυπα της Ferrari στα πλευρικά φτερά και φώτα ομίχλης, ενώ το καπάκι της πλήρωσης καυσίμου είναι τύπου Le Mans.

Advertisement

Κάτω από το καπό της GTO κρύβεται ένας V8 κινητήρας της GM που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 3 σχέσεων. Οι τροχοί είναι 15 ιντσών με ελαστικά της BF Goodrich και τα φρένα έχουν δίσκους εμπρός και ταμπούρα πίσω. Στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι από μαύρο βινύλιο και το τιμόνι έχει ξύλινη επένδυση.

Advertisement

Το Alpha One GTO δεν είναι κάτι ιδιαίτερο στον κόσμο του αυτοκινήτου, αλλά σίγουρα είναι σημαντικό στον κόσμο του κινηματογράφου. Αυτός είναι ο λόγος που στη διαδικασία δημοπρασία όπου και βρέθηκε κατάφερε να πιάσει σχεδόν 40.000 ευρώ.

Το trailer της ταινίας Vanilla Sky.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ferrari 296 GTB φόρεσε… πανοπλία από ανθρακόνημα!
Ξεπούλησε η Ferrari μέχρι το 2025
Έτσι θα λέγεται η πιο άγρια Ferrari 296