Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η φαρέτρα του ολοκαίνουριου Hyundai Bayon (video)

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η φαρέτρα του ολοκαίνουριου Hyundai Bayon (video)

ΝΕΑ

Η φαρέτρα του ολοκαίνουριου Hyundai Bayon (video)

ΝΕΑ

Το νέο μικρό SUV της Hyundai τοποθετείται κάτω από το Kona και θυμίζει… ένα υπερυψωμένο i20.

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χώρος μέχρι την έλευση του Hyundai Bayon στη χώρα μας. Πρόκειται για το νέο δημιούργημα των Νοτιοκορεατών, το οποίο αντλεί έμπνευση τόσο από το Kona όσο και το i20.

Αντιπαραβάλλοντάς το με το Kona, το Bayon έχει μικρότερες διαστάσεις, με το μήκος του ν’ αντιστοιχεί σε 4.180 χλστ. (-25), το ύψος του σε 1.499 χλστ. (- 66) το πλάτος σε 1.775 χλστ. (- 25), ενώ το μεταξόνιο σε 2.580 χλστ. (- 20). Το μικρότερο… ανάστημά του, ωστόσο, αντισταθμίζεται από τη μεγάλη χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ που αποτυπώνεται σε 411 λτ., όταν του Kona δεν ξεπερνά τα 374 λτ.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, το μοντέλο εκπέμπει μια μοντέρνα αύρα, με αιχμή του δόρατος τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, τις εκλεπτυσμένες εσοχές όπου ενσωματώνονται οι κεντρικοί προβολείς, μια επιβλητική γρίλια και έναν ξεχωριστού τύπου προφυλακτήρα. Ως στάνταρ ενσωματώνονται ζάντες αλουμινίου των 15 ιντσών (φτάνουν έως και 17”), ενώ στο πίσω μέρος στιλιστικό highlight συνιστούν τα φωτιστικά σώματα που προβάλλουν λες και έχουν… αποσπαστεί από το i20.

Στην καμπίνα, ιδιαίτερη μνεία αξίζει τόσο στον μεγάλο χώρο για τα πόδια των εμπρός και πίσω επιβατών όσο και στον αναβαθμισμένο ψηφιακό κόσμο. Αυτός διαμορφώνεται μέσω ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, ενώ αντίστοιχης διαμέτρου (είτε 8,0”) έχει και η οθόνη για το σύστημα πολυμέσων.

Advertisement

Επιπροσθέτως, όπως και στο i20, το ενδιαφέρον κεντρίζουν τα ήπια υβριδικά κινητήρια σύνολα που εκπροσωπούνται από τον 1.000αρη T-GDi απόδοσης είτε 100 είτε 120 ίππων. Ο τούρμπο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται τόσο με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων (7DCT) όσο και με το πρωτοποριακό 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (iMT) με ηλεκτρονικό συμπλέκτη.

Advertisement

Στα ατού του νέου Hyundai Bayon συγκαταλέγεται και η πλήρης δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης “SmartSense” η οποία περιλαμβάνει τις εξής τεχνολογίες:

Lane Keeping Assist, Lane Following Assist, Navigation-based Smart Cruise Control, Intelligent Speed Limit Assist, High Beam Assist, Forward Collision-Avoidance Assist, με εντοπισμό πεζών και ποδηλατών, Driver Attention Warning, Leading Vehicle Departure Alert, Rear Occupant Alert, Blind-Spot Collision Warning, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Parking Collision-Avoidance Assist-Reverse, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Warning, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Parking Assist.

Ακολουθεί το βίντεο της Hyundai μέσω του οποίου μας συστήνει με ολοκαίνουριο Bayon.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Συγκριτικό: Hyundai i30 1.0T 48V Hybrid 7-DCT – Toyota Corolla Hybrid
Αυτό είναι το νέο Hyundai Ioniq 5 (video)
Δοκιμή: Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS