Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι ενστάσεις «μπλοκάρουν» το νέο online σύστημα στο ΥΜΕ

Ελλάδα 19:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι ενστάσεις «μπλοκάρουν» το νέο online σύστημα στο ΥΜΕ

ΝΕΑ

Οι ενστάσεις «μπλοκάρουν» το νέο online σύστημα στο ΥΜΕ

ΝΕΑ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι αποφασισμένη να αλλάξει το απαρχαιωμένο σύστημα που «πέφτει» συνεχώς.

Advertisement
Advertisement

Το online πληροφοριακό σύστημα που διαθέτει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φαίνεται ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του καθώς τις τελευταίες εβδομάδες τίθεται πολύ συχνά εκτός λειτουργίας δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους καταναλωτές αλλά και στους επαγγελματίες από τον κλάδο του αυτοκινήτου και γενικότερα των οχημάτων.

Τόσο ο Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής όσο και ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης έχουν αποφασίσει να αλλάξουν το σύστημα ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες online διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τις ανανεώσεις διπλωμάτων, τις μεταβιβάσεις οχημάτων αλλά και επιπλέον υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τόσο τους υπαλλήλους του Υπουργείου όσο και τη ζωή των πολιτών καθώς δεν θα χρειάζεται να ξοδεύουν ώρες ατελείωτες σε ουρές για να τακτοποιήσουν κάποια μεταβίβαση οχήματος ή για να πραγματοποιήσουν μια μεταβολή στοιχείων στα προσωπικά τους δεδομένα ή σε εκείνα του οχήματός τους.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι πρότινος η εταιρεία που διαχειρίζεται το απαρχαιωμένο online πληροφοριακό σύστημα καταγραφής των Αδειών Κυκλοφορίας και Οδήγησης έχει καταφέρει με πάρα πολλούς τρόπους να «μπλοκάρει» συνεχώς τον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το Υπουργείο για την προμήθεια νέου συστήματος πολύ πιο σύγχρονου και αξιόπιστου που θα μειώσει στο ελάχιστο το χρόνο διεκπεραίωσης μιας μεταβίβασης ή της καταγραφής μιας νέας Άδεια Κυκλοφορίας με αποτέλεσμα και οι υπάλληλοι αλλά και οι πολίτες να είναι ικανοποιημένοι από τις σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η πολιτική ηγεσία επιθυμεί έως τις αρχές της ερχόμενης χρονιάς να έχει κλείσει το θέμα και να έχει επιλεχθεί η εταιρεία που θα εγκαταστήσει το νέο online λογισμικό στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να διευρυνθούν οι παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες και βέβαια να σταματήσει να υπάρχει ο φόβος κατάρρευσης του συστήματος καθημερινά.

Σε διαφορετική περίπτωση το σημερινό online σύστημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο οποίο καταγράφονται τα δεδομένα των Αδειών Κυκλοφορίας και Οδήγησης μπορεί ανά πάσα στιγμή να… «πέσει» και πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος να χαθούν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτό. Να υπενθυμίσουμε πως το παλαιό σύστημα που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στο υπουργείο είναι σε γλώσσα προγραμματισμού Cobol  η οποία δημιουργήθηκε το 1959 στις ΗΠΑ ενώ το 1968 εκδόθηκε το πρώτο πρότυπο της γλώσσας Cobol από το American National Standards Institute (ANSI) . Έκτοτε έγιναν και άλλες εκδόσεις (1974, 1985 κ.λ.π.) με συνεχείς βελτιώσεις στην γλώσσα. Η κάθε έκδοση ήταν συμβατή με την προηγούμενη…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη! Αυτά είναι τα χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Advertisement

Ποιες χώρες θα διπλασιάσουν τα πρόστιμα για ταχύτητα στις πόλεις

Ουραγός η Ελλάδα στα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών ΙΧ!